"Нові підходи і форми впливу на РФ": Кравчук пояснив, що включатиме "план Б" щодо Донбасу

Кравчук наголосив, що сам план ще не розроблено, але над ним працюють.

Так званий "план Б" щодо розв'язання конфлікту на Донбасі включатиме нові підходи в перемовинах і форми впливу на Росію, яка продовжує блокувати прогрес у питанні миру.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24". Він зазначив, що "нові підходи" в перемовинах має розробити РНБО.

Читайте також"Ілюзія Зеленського закінчилася": в ТКГ розповіли про зміну тактики України на перемовинах щодо Донбасу

"Україна буде робити все і робить для того, щоб працював нормандський формат і Мінська консультативна група для імплементації тих рішень, які приймаються в нормандському форматі. Україна була і залишається прихильницею саме такої концепції. Але ми реалісти і бачимо, що виконуємо домовленості, які були прийняті 9 грудня 2019 року, а та сторона блокує", - наголосив Кравчук.

За його словами, Росія в рамках переговорів щодо Донбасу "нічого не робить для того, щоб прибрати перешкоди з дороги".

"Ми годинами говоримо про різні речі, а про просування вперед - нічого. Ми не можемо вічно так працювати. Якщо далі буде така формула роботи, яку пропонує Росія, ми змушені шукати інші форми впливу", - заявив глава української делегації в ТКГ.

Кравчук зазначив, що "РНБО готує рішення цього питання, яке буде мати нові підходи".

"Це і є, на мій погляд, план Б, але зараз його обговорювати я не можу. По-перше, його ще немає, над ним працюють, а по-друге, це питання ТКГ, ми беремо в роботу те, що вирішується на рівні держави, нормандського формату", - сказав він.

Раніше голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що РНБО України може затвердити план Б щодо Донбасу на початку 2021 року.

Український план дій щодо Донбасу