Сьогоднішнє засідання фракції "Слуга народу" не відбулося через ангіну Резнікова - Арахамія

Він припустив, що засідання відбудеться 28 вересня за участю керівника Офісу президента Єрмака, міністра закордонних справ Кулеби і голови української делегації в ТКГ Кравчука.

Сьогоднішнє засідання фракції "Слуга народу" не відбулося через ангіну віце-прем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Читайте такожУ "Слузі народу" вважають, що з точки зору моралі Юрченко мав би скласти мандат

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Резніков має ангіну. Ніякої інтриги, на жаль, немає. Просто Резніков попросив, щоб він трішки полікувався, бо завтра Година запитань до уряду. Він каже: "Щоб я міг хоч якимось чином там бути присутнім", - сказав Арахамія.

Він припустив, що засідання фракції відбудеться 28 вересня.

"Запросимо додатково голову Офісу президента, міністра закордонних справ і пана Кравчука", - додав Арахамія.

Скасування засідання фракції "Слуга народу"

  • 17 вересня, нардеп Качура повідомив, що засідання фракції "СН" щодо Мінського процесу і постанови про місцеві вибори скасовано. "Засідання фракції з приводу Мінського процесу та голосування постанови про місцеві вибори скасовано. Конкретну дату не призначено. Причина - хвороба одного з учасників зустрічі", - заявив він.

Місцеві вибори в Україні і перемовини щодо Донбасу

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. Відповідно до рішення, вибори на окупованих територіях Криму і Донбасу не призначаються і не проводяться.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • 15 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що 17 вересня депутати від «СН» розглянуть питання щодо доцільності внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів.
  • Як зазначив Арахамія, якщо депутати зрозуміють, що такі зміни необхідні для знаходження взаєморозуміння під час переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи по Донбасу, в «нормандському» форматі, тоді будуть вестися пошуки можливостей для внесення таких змін. Він нагадав, що на даний час є проект постанови, внесений народним депутатом Олександром Качурой, і ВР може ухвалити цей чи інший документ.