Справа депутата-втікача Трубіцина: Вищий антикорупційний суд ухвалив важливе рішення (відео)

Скоро суд розгляне клопотання про передання державі майже 10 млн гривень застави, яку вніс втікач.

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради Владислава Трубіцина.

Як повідомляє прес-служба САП, відповідне клопотання сьогодні, 5 червня, задовольнила колегія суддів ВАКС. "Суд зважив на системні неявки обвинуваченого на судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перетин кордону указаною особою та задовольнив клопотання у повному обсязі", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що на наступному засіданні - 12 червня - суд розгляне клопотання про передання державі майже 10 млн грн застави, яку раніше вніс Трубіцин, а також - про взяття його під варту.

Справа проти Трубіцина - що відомо

На початку 2022 року Владислава Трубіцина, який очолював одну з постійних комісій Київради, затримали та оголосили про підозру у справі про одержання 1,39 млн грн хабаря за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.   

Його взяли під варту з альтернативою застави у 9 млн 886 тис. грн.

16 травня 2023 року Трубіцин не прийшов на судове засідання у справі. За даними слідства, він перетнув кордон України 13 травня. Згодом стало відомо, що виїзду Трубіцина за кордон сприяли ССО.

Вас також можуть зацікавити новини: