"Спроба повернути наративи російської пропаганди": МЗС України розкритикувало заяви конгресвумен Спартц щодо глави ОП

Їй порадили полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни.

Міністерство закордонних справ вважає заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц щодо начебто зв’язків глави Офісу президента Андрія Єрмака з Росією спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди, які контрастують з масштабною підтримкою та допомогою Україні з боку США.

Про це заявив речник глави МЗС Олег Ніколенко у Facebook

"На тлі масштабної підтримки (України з боку США – прим) особливо контрастують останні дії та заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц. Вони є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США", - зазначив речник глави МЗС.

"Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горя українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження. Членкиня Конгресу має також припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України", — наголосили в МЗС.

Ніколенко додав, що українська сторона максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки; а жодні заяви та провокації "не підірвуть той високий рівень довіри" між Володимиром Зеленським та Джо Байденом й іншими українськими та американськими високопосадовцями.

"Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі", — заявив речник глави МЗС.