США: Росія розробляє нову "конституцію" для України

Росія вже готує проведення псевдореферендумів на окупованих територіях, наголосив Карпентер.

США отримали інформацію можливих намірів Путіна досягти "примусової капітуляції" демократично обраної чинної української влади.

Про це заявив посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер.

Плани Росії також включають розпуск усіх місцевих органів влади.

"Плани нового уряду і нової конституції розробляються російськими офіційними особами і так званими "сепаратистами". Це планування включає мораторій, котрий заборонить чинній владі й усім, хто підтримує чинний уряд, обіймати керівні посади", - сказав він.

Карпентер також зауважив, що Росія вже готує проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.  

США, за його словами, також володіють достовірними свідченнями того, що Росія переводить й утримує місцевих мешканців у таборах та жорстоко допитує їх.

Він додав, що ці незаконні заходи посиляться. У "фільтрації" українців допомагає режим Лукашенка.

"Поступають тривожні повідомлення про те, що осіб, підозрюваних у таких зв’язках (з місцевою владою або ЗСУ – ред.) б’ють або катують перед відправкою у так звану "ДНР", де вони, як повідомляється, зникають чи їх вбивають. У повідомленнях вказується, що багато цивільних у цих фільтраційних таборах, де проходять "допит", переводять у Росію або в ОРДО, в тому числі через Білорусь", - додав Карпентер.

Як писав УНІАН, понад 30 тисяч маріупольців окупанти примусово депортували до Російської Федерації. Росіяни не отримують підтримку від населення, а відтак вдаються до хитрощів: під приводом евакуації людей на підконтрольні Україні території — везуть їх у фільтраційні табори.

Вас також можуть зацікавити новини: