У Міноборони розповіли, як зміни у складі ТКГ в Мінську можуть вплинути на переговорний процес

Від оборонного відомства до роботи Тристоронньої контактної групи долучиться заступник міністра.

Міністр оборони України Андрій Таран сподівається, що залучення представників української влади до роботи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі допоможе перезавантажити Мінський процес.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

Зокрема, його запитали про ставлення до ініціативи переформатування Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську з більш широким залученням людей.

«Ми йдемо вперед і сподіваюсь, що ці зміни дозволять нам перезавантажити Мінський процес. З боку Міністерства оборони України також була визначена особа на рівні заступника міністра оборони, яка братиме участь в цих переговорах», - заявив Таран.

Читайте такожРезніков розповів, як коронавірус вплинув на переговори щодо Донбасу

При цьому він не сказав, який саме з його заступників долучиться до роботи в ТКГ.

Відповідаючи на уточнююче запитання, як перезавантаження ТКГ може привести до реальних результатів, міністр оборони сказав: «поживемо, побачимо».

Як повідомляв УНІАН, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна виступає за підвищення рівня представництва в Тристоронній контактній групі (ТКГ) у Мінську, долучивши до переговорного процесу віце-прем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який стане заступником представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

Сьогодні президент Володимир Зеленський затвердив оновлений склад переговорної групи від України.