Україна розраховує на участь західних партнерів у відновленні країни – Кубраков у Раді ЄС

Під час виступу на засіданні Ради Європейського Союзу міністр інфраструктури України Олександр Кубраков закликав західних партнерів долучатися до відновлення інфраструктури України, що постраждала внаслідок російського вторгнення. Про це він повідомив у Facebook.

"Нові проєкти, технології, компанії, а також матеріали - ми розраховуємо тут на підтримку, - зазначив міністр. - Наразі вже є кілька державних ініціатив, які стосуватимуться консолідації сил світових проєктних та підрядних організацій, архітектурних бюро та архітекторів міст, а також волонтерів".

Звертаючись до міністрів транспорту країн ЄС, Кубраков вчергове наголосив на важливості блокування європейських портів та автошляхів для країни-агресора.

Водночас Україна очікує на підтримку з боку євроспільноти щодо інтеграції української залізничної та автотранспортної системи у відповідні системи ЄС.

Оскільки Україна є важливим постачальником продукції та сировини для багатьох країн ЄС, наразі триває активна робота з відновлення або розбудови нових логістичних ланцюжків, які дозволять здійснювати експорт.

"Наша промисловість та аграрний сектор наразі відновлюють потужності, значна частина – вже у роботі", - додав міністр.

Він також подякував країнам ЄС за підтримку України та просування рішення щодо нових санкцій проти росії та її спільників. "Однак цих заходів замало. Ми і надалі разом маємо тиснути – економічно, політично. Чим оперативнішими та потужнішими будуть санкції – тим швидше ця безглузда несправедлива війна закінчиться", - зазначив Кубраков.

Нагадаємо, раніше Олександр Кубраков повідомив про готовність ЄС до початку процесу лібералізації вантажного транзиту з України до країн Європейського Союзу. Про це стало відомо після зустрічі з очільником Генерального директорату з питань транспорту Єврокомісії Генріком Гололеєм.