Україна точно заслужила право стати членом ЄС - Шмигаль

Найближчими днями країни Європейського союзу розглянуть питання щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Україна заслужила право стати членом Європейського союзу.

Про це під час відеозвернення заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Найближчими днями країни Європейського союзу розглянуть питання щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Це питання стане одним з визначальних в історії Європи та Європейського союзу на роки вперед. Ми, звісно ж, очікуємо цього з нетерпінням від наших європейських партнерів. Тому ми звертаємося із закликом не лише до європейських лідерів, але і до всіх громадян великої Європи: підтримайте Україну зараз. Україна точно заслужила право стати членом Європейського союзу. Україна точно заслужила право стати членом ЄС", - сказав він.

За його словам, громадяни країн-членів ЄС мають голосно сказати своє слово, аби у їхніх урядів не залишалося жодних сумнівів щодо того, яке рішення вони мають прийняти.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого президент України Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

1 березня Європейський парламент підтримав резолюцію про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу. Тепер ця резолюція передається уповноваженим на ухвалення відповідних рішень інституціям Євросоюзу і усім країнам-членам спільноти. У документі також засуджується російська агресія проти України. Резолюція має рекомендаційний характер.

Вас також можуть зацікавити новини: