Більшість українців не довіряють парламенту, уряду, правоохоронцям, МОЗ і Нацбанку - опитування

За результатами опитування, лише до президента довіра висловлюється частіше, ніж недовіра.

Більшість українців висловлюють недовіру до парламенту, уряду, правоохоронців, Міністерства охорони здоров’я і Національного банку України.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня.

"Довіру до президента України висловили 59% респондентів, не довіряють йому 35% опитаних. Верховній Раді України довіряють 28% респондентів, тоді як недовіру їй висловили 66% опитаних. Недовіра переважає і у ставленні до уряду України (відповідно 32% і 57%), Національного банку (відповідно 34% і 50%), Національної поліції (відповідно 36% і 56%), Міністерства охорони здоров’я (відповідно 29% і 63%)", - йдеться в результатах опитування щодо довіри до державних та суспільних інститутів.

Соціологи зазначають, що під час оцінки рівня довіри до політиків лише до Зеленського довіра висловлюється частіше, ніж недовіра (йому довіряють 57% опитаних, не довіряють - 37%).

Читайте такожМайже половина українців вважає, що Україна рухається у неправильному напрямку - опитування

Стосовно інших політиків недовіра висловлюється частіше, ніж довіра.

Так, Дмитру Разумкову довіряють 34%, не довіряють ˗ 37%, Святославу Вакарчуку ˗ відповідно 20% і 64%, Юрію Бойку ˗ відповідно 19% і 66%, Юлії Тимошенко ˗ відповідно 18,5% і 74%, Петру Порошенку ˗ відповідно 18% і 77%, Арсену Авакову ˗ відповідно 16% і 69%, Денису Шмигалю ˗ відповідно 13% і 38%, Андрію Єрмаку ˗ відповідно 9% і 41,5%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів серед 2056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомляв УНІАН, якби вибори президента відбулися наприкінці квітня, то понад 42% українців, які визначились з вибором, проголосували б за чинного президента Володимира Зеленського.