Український генпрокурор перебуває з першим за 19 років візитом до Мін’юсту США

Представники Мін’юсту США відзначили високий рівень та тісну взаємодію з Офісом генерального прокурора України.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час робочої поїздки до США зустрілась із заступником американського генпрокурора Кеннетом А. Політом-молодшим та його заступником і радником Брюсом К. Шварцом.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора України, це перший візит українського генерального прокурора до Міністерства юстиції США з 2002 року.

Представники Мін’юсту США відзначили високий рівень та тісну взаємодію з Офісом генерального прокурора України. Нагадується, що Сполучені Штати Америки та Україна - учасники двостороннього Договору про взаємну правову допомогу, що допомагає у проведенні розслідувань та судового переслідування.

Читайте такожВ Україні обговорили стратегію збереження санкцій ЄС щодо екс-високопосадовців та їхнього оточення"Екстрадиційне співробітництво між нашими країнами розвивається досить динамічно – за останній рік ми видали до США стільки ж осіб, скільки за попередні 4 роки разом узяті. І я переконана, що ми й надалі діятимемо злагоджено та ефективно в рамках кримінальних проваджень", – зазначила Венедіктова.

Американські колеги також високо оцінили підтримку Офісу генпрокурора та українських правоохоронних органів у міжнародних операціях у сфері протидії кіберзлочинності.

Венедіктова нагадала про цьогорічну міжнародну операцію з викриття хакерської групи, що розповсюджувала шкідливе програмне забезпечення Emotet.

Генпрокурор додала, що українська прокуратура відкрита до розвитку співпраці у сфері кібербезпеки, спільних проектів із захисту інтелектуальної власності, протидії екологічним злочинам та торгівлі людьми. Також Офіс генпрокурора наразі працює з партнерами та експертами США над функціональним аналізом усіх рівнів прокуратури України та Концепцією розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку.