Названо суму застави, яку вимагатиме прокуратура за Медведчука

Раніше він заявив, що вважає справу проти себе політично мотивованою.

Сьогодні Печерський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку. 

Читайте такожВ ОП розповіли, чого чекають від зустрічі Зеленського з ПутінимПро це повідомляє нардеп Ренат Кузьмін в Telegram.

За його словами, прокуратура вимагатиме взяти Медведчука під варту з правом внесення застави в 300 мільйонів 930 гривень.

"Для того, щоб Медведчук не зміг внести заставу і опинився під вартою, президент Зеленський своїм Указом заблокував всі його рахунки, рахунки його дружини і підприємств, якими вони володіють. Ось вам справжнє обличчя чинної української влади, яка щодня просторікує про права людини і європейські стандарти правосуддя", - написав Кузьмін.

Джерело в Офісі генпрокурора підтвердило УНІАН, що прокурор буде просити суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн грн.

Підозра Медведчуку: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що підписала повідомлення про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Підозра Медведчуку стосується трьох злочинних епізодів. 
  • Водночас співробітники СБУ влаштували обшуки в двох київських будинках Медведчука і офісі його партії ОПЗЖ.
  • 12 травня Медведчук побував в офісі генпрокурора, після чого заявив, що вважає справу проти себе політично мотивованою, а звинувачення бездоказовими. 
  • Тарас Козак, за даними слідства, перебуває за межами України.