Поліція розслідує смерть народного депутата Давиденка як умисне вбивство

Тіло депутата було знайдено в його офісі зі смертельним вогнепальним пораненням голови.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" за фактом смерті народного депутата Валерія Давиденка.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Києва на сторінці у Facebook.

"47-річного потерпілого з вогнепальним пораненням голови виявила прибиральниця в одному з офісів на вул. Великій Васильківській. О 18:37 жінка повідомила про це до столичної поліції по спецлінії 102. Зараз на місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, криміналісти та представники інших профільних служб під керівництвом очільника столичних правоохоронців, генерала поліції Андрія Крищенка", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСмерть Давиденка: у групі "Довіра" не вірять у версію про самогубство

Поліцейські проводять огляд місця та встановлюють усі обставини події.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що порушення правоохоронцями справи за цією статтею є стандартною процедурою при смерті людини неприроднім шляхом.

Як повідомили LB.ua джерела в правоохоронних органах, поліція як основну версію загибелі Давиденка розглядає самогубство, однак слідство не виключає й версії інсценування.

Водночас прес-служба прокуратури Києва повідомила, що комплекс невідкладних слідчих і оперативних заходів для з'ясування обставин загибелі народного депутата 1973 року народження триває, в межах кримінального провадження будуть перевірені всі можливі версії.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 травня, у власному офісі на вул. Велика Васильківська, 4-А було знайдено мертвим народного депутата, члена депутатської групи "Довіра" Валерія Давиденка. Його тіло з вогнепальним пораненням голови виявила прибиральниця, поруч був пістолет.