"Путін повинен зазнати в Україні остаточної поразки": Британія наполягає на поставках артилерії

Глава МЗС Британії Ліз Трасс повідомила, що країни НАТО будуть продовжувати підтримувати Україну, щоб допомогти їй "витіснити Росію".

Країни НАТО повинні негайно надати Україні артилерію, навчання військових і необхідний досвід.

Про це заявила міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Берліні, пише BBC.

Трасс повідомила, що країни НАТО домовилися продовжувати підтримувати Україну, щоб допомогти їй "витіснити Росію".

"Путін повинен зазнати в Україні остаточної поразки, Росія повинна бути стримана, і така агресія більше ніколи не повинна повторитися", - заявила Трасс.

"Безпека України повинна виходити з її здатності захищати себе. Союзники повинні підтримати перехід України на стандартне для НАТО обладнання, негайно надавши артилерію, навчання і необхідний досвід", - висловила думку британський міністр.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Ліз Трасс заявила, що Британія не заспокоїться, поки Путін не зазнає невдачі і Україна не переможе.

А 3 травня Трасс повідомила, що уряд Великобританії відправляє в Україну 13 броньованих машин для евакуації людей з районів на сході країни, які знаходяться під обстрілами окупантів.

Того ж дня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон пообіцяв продовжувати разом з іншими дружніми країнами постачати Україні допомогу в озброєнні, фінансах та гуманітарній підтримці.

Вас також можуть зацікавити новини: