Влада повинна враховувати інтереси підприємців, якщо не хоче голодних бунтів - нардеп Плачкова

Підприємці виконали вимоги влади і дотримуються карантину, але влада не хоче їх почути – під таким гаслом на зустріч до народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяни Плачкової прийшли представники Болградського району Одещини.

Про це парламентар повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає прес-служба політсили.

Зустрічі нардепа з підприємцями передувало їх звернення з приводу посилення карантинних заходів у Болградському районі, а саме – рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС Болградської райдержадміністрації про заборону з 22 червня і до особливого розпорядження функціонування продовольчих і непродовольчих ринків, а також інших суб'єктів господарювання, де є відвідувачі.

На зустрічі звучали такі слова: «Зрозумійте: Болград – не Одеса і не Ізмаїл. Для нас робота – єдине джерело доходу, накопичень на безбідне безробітне життя у більшості з нас немає. Дайте нам можливість працювати. Ми виконали всі вимоги, пред'явлені для роботи: маски, рукавички, деззасоби, захисні екрани, санітарна обробка, але влада не хоче нас почути».

«Сьогодні зустрілася з керівництвом та представниками ініціативної групи підприємців ринку Болградського райспоживспілки. Карантинні заходи і протистояння коронавірусній інфекції - важливо. Але аграрії Бессарабії вже втратили від 80 до 100% урожаю, і єдине, що у них залишилося – реалізувати вирощену продукцію. Тому прийняті рішення мають бути раціональними і продуманими, а дії влади – виваженими», – зазначила Тетяна Плачкова за результатами зустрічі.

Якщо влада не хоче голодних бунтів, вона повинна враховувати інтереси підприємців – це крик душі багатьох представників малого і середнього бізнесу, які страждають від карантинних обмежень. Ситуацію необхідно терміново нормалізувати, щоб не допустити погіршення ні епідеміологічного, ні соціально-економічного стану району, вважає народний депутат.

Відповідне депутатське звернення Тетяна Плачкова вже направила голові Одеської обласної державної адміністрації.