РНБО схвалила продовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні

оновлено

Проект указу президента України щодо продовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні вже передано в Офіс глави держави.

Рада національної безпеки і оборони України вже розглянула та схвалила питання про продовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні.

Про це в коментарі УНІАН повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, після розгляду цього питання очікується його затвердження указом президента.

Інших деталей секретар РНБО не надав.

Згодом секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у Facebook написав, що проект указу президента України щодо продовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні вже передано в Офіс глави держави.

«Члени РНБО України розглянули в установленому порядку пропозиції суб’єктів внесення, які визначені статтею 5 закону України «Про санкції», щодо застосування обмежувальних заходів (санкцій). За результатами розгляду більшістю членів РНБО рішення щодо застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій) ухвалено», - йдеться у дописі.

Цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів (санкцій) щодо російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, «ВКонтакте», «Одноклассники» та інших.

«З метою введення в дію ухваленого рішення відповідний проект указу президента України переданий до Офісу глави держави», - підсумував Данілов.

Читайте такожКомітет Ради рекомендує й надалі блокувати російські соцмережі

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня голова Служби безпеки України Іван Баканов вніс в РНБО пропозицію про продовження ще на три роки заборони на користування російськими соцмережами.

Навесні 2017 року тодішній президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про блокування в Україні доступу до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, Mail.ru, а також про заборону використання бухгалтерського програмного продукту «1С».

Пізніше відповідні списки було розширено, а дію санкцій продовжено.

7 травня цього року Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував ухвалити постанову про продовження блокування російських соціальних мереж Mail.ru, «ВКонтакте» і «Одноклассники».