REUTERS

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради рекомендував ухвалити постанову про продовження блокування російських соціальних мереж Mail.ru, «ВКонтакте» і «Одноклассники».

Про це повідомив народний депутат Роман Лозинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте такожЯк у Європі борються із крадіжками контенту: розповідаємо про досвід шести країн

Відео дня

«Щойно Комітет національної безпеки підтримав нашу постанову про подальше блокування російських соцмереж. І рекомендував парламенту ухвалити цю постанову», - написав він.

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, метою і завданнями прийняття постанови є забезпечення передумов для прийняття рішення Радою національної безпеки і оборони України (РНБО) про продовження терміну застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій щодо російських веб-ресурсів.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня глава Служби безпеки України Іван Баканов вніс в РНБО пропозицію про продовження ще на три роки заборони на користування російськими соцмережами.

Навесні 2017 року на той час президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про блокування в Україні доступу до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, Mail.ru, а також про заборону використання бухгалтерського програмного продукту «1С».

Пізніше відповідні списки було розширено, а дію санкцій продовжено.