У "Слузі народу" спрогнозували завтрашнє голосування за законопроект про всеукраїнський референдум

За словами Давида Арахамії, цей законопроект є «найбільш пропрацьованим» з усіх.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що завтра у парламенті не буде проблем з голосуванням за законопроект про всеукраїнський референдум.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

«Дуже зважений закон про народовладдя... Ми обіцяли всім, що буде народовладдя - цілий пакет законів. Це перший закон, про український референдум, загальнонаціональний», - зазначив Арахамія.

Він зауважив, що раніше законопроект було направлено експертам для надання висновків. «Його перед тим, як виносити до зали, відправили на Венеційську комісію, погодили, що там все нормально. Потім, є швейцарська організація, яка займається виключно референдумами, - вони надали позитивний висновок. Тому виглядає цей закон, можливо, найбільш пропрацьованим з усіх законів, які ми до цього голосували. Тому, я думаю, що у нас не буде проблем завтра його проголосувати», - прогнозує голова фракції.

Читайте такожСтефанчук розповів, чому ВР рік працювала над законопроектом про всеукраїнський референдум

Як повідомляв УНІАН, 9 червня президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» (№ 3612). Проектом закону пропонується запровадити в Україні електронні процедури під час організації та проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі електронне голосування.

16 червня ВР скоротила терміни розгляду президентського законопроекту про всеукраїнський референдум. Розгляд зазначеного законопроекту заплановано на четвер, 18 червня.