"Я за один стіл з такими бандитами не сяду": Зеленський про мера Черкас

З 30 квітня міськвиконком Черкас вирішив пом’якшити карантинні обмеження. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин опинилися на грані виживання.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко з рішенням про пом’якшення карантинних обмежень повів себе некоректно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив на прес-конференції.

«Я навіть не можу говорити про мера Черкас, я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали, це - право народу... Я думаю, що він себе поводив некоректно», - сказав він.

Читайте такожСуд зупинив рішення Черкаської міськради про послаблення карантину в місті

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня. З 11 травня в країні почали поступово пом’якшувати карантинні обмеження.

З 30 квітня міськвиконком Черкас вирішив пом’якшити карантинні обмеження. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин виявилися на грані виживання.

Міський голова Черкас заявив, що у місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу. 1 травня поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів.