Зеленський заявив, що не бажає "довгого життя" Путіну та його оточенню

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що бажає окупантам "щасливого кінця".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не бажає "довгого життя" президенту Росії Володимиру Путіну та особам з його оточення.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому порталу Bild, відповідаючи на запитання, чи можна бути щасливим від чиєїсь смерті, зокрема, якщо йдеться про Путіна.

"У мене до військово-політичного керівництва і до кожного російського військового, який прийшов на нашу землю, - у мене інша думка... Я їм нічого гарного не бажаю. І я їм довгого життя не бажаю. Як тільки вони прийшли сюди - я їм бажаю, щоб вони прибралися з нашої землі. А якщо вони не прибираються, я їм всім бажаю щасливого кінця", - сказав він.

На уточнювальне запитання, чи буде він щасливим, якщо Путін помре, Зеленський зазначив: "Для мене не потрібно тут шукати жодної дипломатії. Я вважаю, що всі люди, починаючи від президента Путіна, закінчуючи його оточенням, включаючи всіх військових, які прийшли на нашу землю, - я всім їм довгого життя не бажаю точно".

Переговори України та Росії

Попри усі застереження Заходу й спроби української влади дійти компромісу з Росією дипломатичним шляхом, Путін наказав військам вторгнутися на територію України вранці 24 лютого.

Відтоді в інформаційному просторі неодноразово порушували питання мирного врегулювання війни, однак РФ постійно наголошувала на пропагандистських тезах Путіна щодо "демілітаризації" і "денацифікації" України.

Західні ЗМІ писали, що Зеленський намагався зідзвонитися з російським президентом, щоб запобігти кривавому вторгненню, однак Кремль відкидав будь-які розмови.

Навіть після перших успіхів контрнаступу ЗСУ Росія не готова враховувати у переговорах позицію України, зазначив радник глави ОП Михайло Подоляк.

У США та у Європі теж вважають, що військові невдачі не переконали Путіна змінити свої початкові цілі щодо захоплення всієї України. 

Вас також можуть зацікавити новини: