Які цікаві закуски на святковий стіл з листкового тіста можна приготувати швидко - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Листкове тісто вважається одним з найпростіших і зручних для приготування різних страв. Його можна купити в магазині або зробити самостійно, але закуски завжди виходять відмінними. УНІАН розповість, що приготувати з листкового тіста дріжджового або бездріжджового.
Раніше ми говорили про те, як приготувати їжу в квартирі без газу і електрики.
Ріпчасту цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору. Помідор вимити, подрібнити, додати до цибулі. Всипати спеції і сіль, готувати, поки з помідору не випарується волога. Ковбасу натерти на тертці, так само вчинити з сиром. Розкласти лист листкового тіста, викласти цибульно-томатний соус. Далі викласти ковбасу і сир, скрутити рулет і нарізати його кільцями.
Збити жовток яйця в окремій ємності, змастити їм рулетики. Викласти їх на деко, застелене папером, запікати в духовці 5-10 хвилин при 180°C.
Білий хліб розламати на шматочки, скласти в глибоку ємність. Залити молоком, залишити на 10 хвилин розмокати. Фарш викласти в миску, туди ж натерти цибулю, додати яйце, сіль і перець, а також просочений молоком хліб. Фарш ретельно перемішати.
Розстелити на столі листкове тісто, викласти на нього фарш, закатати тісто в рулет. Викласти рулети на деко, застелене пергаментом. Змастити збитим жовтком яйця, випікати в духовці 1 годину при 180°С.
Шинку нарізати пластинами, сир натерти на тертці. Листкове тісто викласти на стіл, розрізати на чотири квадрати. Яйця збити в окремій мисці, змастити отриманою масою кожен квадрат тіста. Зверху викласти шинку і сир, а потім скріпити краю конвертиків з тіста. Випікати закуску 10-15 хвилин при 200°С.