Недорогі бутерброди нашвидкуруч можна приготувати не тільки з сиром або ковбасою.
Немає простішої закуски, ніж бутерброди. Вони ситні та їх досить швидко готувати. Але якщо вам набридли класичні бутерброди з маслом і ковбасою або маслом і шпротами, то пропонуємо урізноманітнити свій стіл варіантами нижче.
Любителі форшмака оцінять цей цікавий смак, який створює поєднання слабосоленої рибки, сиру та соковитого кисло-солодкого яблука.
Вам знадобляться:
Потрібно розрізати хліб по діагоналі та підсушити його на сухій сковорідці. Яблуко нарізати на тонкі скибочки і скропити соком лимона, щоб не потемніло. Цибулю нарізати півкільцями, філе оселедця - шматочками.
Хліб намазати сиром, зверху викласти яблуко, оселедець, цибулю, прикрасити кропом.
Ці бутерброди зі шпротами - красиві й водночас легкі в приготуванні. Вони прикрасять навіть буденний стіл.
Вам знадобляться:
Потрібно на сковорідці обсмажити хліб з двох боків, яйця відварити круто і натерти на дрібній тертці, посолити й поперчити. Огірки нарізати тонкими смужками (можна для цього використовувати овочечистку).
Змастити скибочки хліба майонезом, зверху викласти терті яйця, на них - шпроти. Смужки огірків надіти на шпажки "ялинкою" і встромити в рибу і хліб.
Чудова закуска в стилі оселедця під шубою виходить з запеченого буряка з оселедцем.
Вам знадобляться:
Батон потрібно підсушити в духовці або на сковороді без олії.
Буряк потрібно запекти в духовці (1 година за 180°С), остудити і натерти на крупній тертці. Посолити, поперчити, перемішати з майонезом. Нарізати на невеликі шматочки філе оселедця, огірок нарізати кружальцями, а цибулю - четвертинками кілець.
На батон викласти буряк, огірки, оселедець, потім цибулю і прикрасити зеленню.
Ковбасу можна просто покласти на хліб, а можна її незвично оформити, додавши корейської моркви та свіжого огірка.
Вам знадобляться:
Хліб потрібно нарізати на невеликі шматочки й обсмажити на олії до скоринки, потім натерти хліб часником. Ковбасу нарізати тонкими скибочками, огірок - кружечками.
Покласти на хліб огірок, у ковбасу загорнути трохи корейської моркви і за допомогою шпажки встромити її в хліб з огірком.
Бутерброди в італійському стилі виходять зі свіжими овочами та зеленню - помідорами, болгарським перцем і базиліком.
Вам знадобляться:
Томати потрібно бланшувати - обдати окропом і зняти шкірку. Нарізати помідори й болгарський перець дрібними кубиками, заправити оцтом і олією, залишити на 10 хвилин.
Скибочки хліба змастити олією, що залишилася, і підсмажити в розігрітій до 200°C духовці протягом 7 хвилин.
На скибочки викласти овочеву суміш, довести до смаку сіллю, прикрасити листочками базиліка.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашній майонез - 5 рецептів на будь-який смак.