Пропонуємо приготувати дуже простий і смачний банановий кекс зі злегка вологим м'якушем.
Якщо у вас залежалася і почала чорніти парочка бананів - не поспішайте їх викидати. З них можна приготувати неймовірно апетитний і дуже простий банановий кекс. Чим більш стиглі банани, тим ароматнішою буде випічка. Рекомендуємо включити розігріватися духовку відразу перед приготуванням кексу, адже тісто замішується дуже швидко.
Кількість цукру регулюйте в залежності від солодощі бананів - його може знадобитися менше.
Інгредієнти:
Духовку включити розігріватися до 200°. Яйця збити вінчиком або міксером разом з цукром і дрібкою солі. Влити соняшникову олію або розтоплене в мікрохвильовці вершкове. Ще раз збити. Банани розім'яти виделкою в пюре. Не варто розминати занадто старанно. Випічка стане тільки смачнішою, якщо в тісті будуть потрапляти шматочки банана.
У тісто влити молоко і додати бананове пюре. Перемішати до однорідності. Потім частинами всипати борошно з розпушувачем і постійно перемішувати тісто, щоб не було грудочок. Тісто має вийти густим і текучим.
Форму для випічки змастити маслом, а зверху присипати цукром або панірувальними сухарями - так у кекса з'явиться золотава скоринка. Вилити тісто у форму і запікати 30-40 хвилин при 180°. Готовність тіста можна перевірити зубочисткою. Вона повинна залишитися чистою після протикання кексу.