Популярний осінній овоч може стати головним інгредієнтом шикарного десерту.
Багато українців восени активно готують гарбуз - велика баштанна культура коштує недорого, дуже корисна і поживна. Крім того, з одного великого гарбуза можна зробити відразу кілька страв, що дуже вигідно по грошах. Дізнайтеся, що можна приготувати з гарбуза солодке для всієї родини.
Інгредієнти:
Гарбуз почистити, нарізати кубиками, викласти в миску. Залити холодною водою на 1-2 пальці та варити 15-20 хвилин, поки овоч не стане м'яким. Злити рідину, гарбуз перебити в пюре блендером, відставити в сторону. Форму для запікання змастити олією, застелити пергаментом.
Узяти чисту миску, в неї викласти гарбузове пюре, цукор, сіль, яйця, олію, ванільний цукор. Перемішати виделкою або ложкою так, щоб маса стала однорідною. Окремо змішати борошно і розпушувач, просіяти в гарбузову масу. Знову перемішати.
Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці. Від отриманого тіста відлити половину, в неї додати розтоплений шоколад і порошок. Перемішати. Викласти тісто у форму по черзі - спочатку біле, потім коричневе. У підсумку у вас має вийти ємність із "шаховим". Потім дерев'яною шпажкою або зубочисткою перемішати тісто зигзагоподібним рухом, щоб вийшов малюнок мармуру. Поставити заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Випічка з гарбуза готова - можна подавати з цукровою пудрою або без неї.
Інгредієнти:
Гарбуз позбавити шкірки, нарізати слайсами. Узяти каструлю, влити воду, поставити на вогонь. Додати лимонний сік і цедру, всипати цукор. Ретельно розмішати ложкою, щоб цукор розчинився. Дочекатися закипання сиропу і, коли це станеться, викласти шматочки гарбуза. Проварити 5 хвилин. Зняти з вогню, дочекатися охолодження приблизно до 50-60 градусів і повторити процедуру ще двічі. Знову почекати, поки гарбуз охолоне, потім відкинути слайси на сито. Розкласти шматочки баштанної культури на дошку, застелену пергаментом, залишити на 72 години до повного висихання. Після закінчення цього часу десерт із гарбуза буде готовий.
Інгредієнти:
Гарбуз почистити, натерти на тертці, перекласти в глибоку ємність. З'єднати з подрібненою курагою. Вбити яйце, додати цукор, сіль, борошно і корицю. Перемішати тісто. Розігріти сковороду, змащену олією. Ложкою набрати тісто і викласти кілька плоских коржів на поверхню для смаження.
Накрити сковорідку кришкою, смажити оладки з гарбуза 2-3 хвилини, потім перевернути і готувати вже без кришки ще 2-3 хвилини до готовності. Готову страву можна спочатку викласти на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.