Це проста, але дуже смачна випічка, ідеальна для домашнього чаювання.
Манник – проста, але надзвичайно смачна випічка з манної крупи.
Рецепт приготування Манника зовсім нескладний і не потребує багато часу, натомість отримуємо смачну, повітряну і ніжну випічку, від якої просто неможливо відірватися!
Оригінальний пиріг із манки – ідеальний для домашнього чаювання, а також його можна подати і на сніданок, як запіканку, зі сметаною, повидлом або згущеним молоком.
Влити кефір у миску. Потроху додати манку, перемішуючи суміш до однорідності. Залишити манку з кефіром мінімум на 30 хвилин, щоб манка набухла (можна, накривши кришкою або харчовою плівкою, залишити на пару годин або навіть до наступного дня в холодильнику).
Читайте такожХрусткі й золотисті бельгійські вафлі: як приготувати неймовірні ласощі
Розігріти духовку до 190°C.
Розбити яйця в миску та злегка збити їх. Додати цукор і дрібку солі. Збити яйця з цукром і сіллю. Додати ванільний цукор і розпушувач. Збити масу до однорідності.
Додати збиті яйця в манку з кефіром. Добре перемішати. У тісто можна додати родзинки (вимити, обсушити і обваляти в борошні), курагу або терту цедру і сік одного лимона.
Змастити форму вершковим маслом або можна покрити змащеним маслом папером для випічки. Вилити тісто у форму. Помістити в розігріту духовку і випікайте манник 40-50 хвилин. Рум’яний манник можна додатково перевірити, проткнув дерев’яною зубочисткою – вона повинна бути сухою.
Готовий манник вийняти з духовки і залишити в формі на 5 хвилин. Потім викласти на блюдо. Розрізати манник на порції. Подавати зі сметаною або варенням.
Для сирного тіста
Для шоколадного тіста
Для просочення
Готуємо сирні кульки. Сир, яйце, цукор та екстракт ванілі помістити в миску. Ретельно розтерти з допомогою виделки. Додати кукурудзяний крохмаль і манну крупу. Перемішати сирну масу.
З пергаменту вирізати коло розміром з дно форми для випічки. Пергамент викласти на дно форми й злегка змастити олією. Боки форми теж змащуємо олією.
Змоченими у воді руками скачуємо з сирної маси кульки розміром з волоський горіх. Викладаємо сирні кульки в форму на невеликій відстані одну від одного. Ставимо форму з кульками на деякий час, поки готуємо шоколадне тісто, в холодильник.
Включаємо духовку розігріватися до 180°C.
Готуємо шоколадне тісто. Яйця, сіль і цукор помістити в глибоку миску. Збити за допомогою міксера до отримання пишної світлої маси. Додати йогурт (або кефір) та екстракт ванілі.
Продовжуючи збивати, поступово додати рослинну олію. Туди ж просіяти розпушувач і какао. Ретельно перемішати. Додати манну крупу. Ще раз перемішати тісто.
Дістати з холодильника форму з сирними кульками й акуратно вилити зверху шоколадне тісто. Тісто повністю покриє кульки.
Розмістити форму в духовку і випікати манник 40-45 хвилин. Перевіряти готовність манника зубочисткою – вона повинна виходити сухою.
Вийняти готовий манник з духовки. Молоко трохи підігріти на плиті або в мікрохвильовій печі (воно повинно бути теплим). Полити манник молоком і залишити до повного охолодження та вбирання молока.
Кефір влити у глибоку ємність, засипати манною крупою. Дати постояти близько години, нехай набрякне.
Читайте такожІдеальний шоколадний десерт: як приготувати вишуканий торт "Захер"
Яйця збити з цукром у гарну піну.
Банан нарізати дрібними кубиками й додати до кефіру з набряклою манною крупою. З’єднати з яйцем, замісити тісто, всипати сіль та розпушувач.
Вилити тісто в форму (можна розділити тісто на 2 форми, тоді вийде 2 невисоких коржі, які потім можна з’єднати між собою, наприклад, медом). Випікати при температурі 220°C. Перевіряти на готовність зубочисткою. Готовий манник присипати пудрою.