этот материал доступен на русском

Хрусткі й золотисті бельгійські вафлі: як приготувати неймовірні ласощі

09:49, 28 травня 2020
Свята
10428 0
Найсмачніші бельгійські вафлі - рецепт / ua.depositphotos.com

Бельгійські вафлі – це пишна й повітряна здобна випічка квадратної або круглої форми. Батьківщина цих ласощів стає зрозуміла вже з назви – це Бельгія.

Читайте такожНіжні панкейки: рецепт приготування незабутніх панкейків

Зовні ці вафлі хрусткі та м’які всередині. Подавати бельгійські вафлі можна у різних варіантах: з різноманітними сиропами, шоколадним соусом, медом, згущеним молоком, морозивом, джемом, варенням, бананами або ягодами. В результаті вийде чудовий десерт – просто пальчики оближеш!

До того ж їх легко зробити вдома, якщо є спеціальна вафельниця.

Бельгійські вафлі

  • Борошно – 200 г
  • Масло вершкове – 120 г
  • Цукровий пісок – 80 м
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Розм’якшене масло розтерти з цукром, вбити яйця, розмішати. Всипати борошно та розпушувач, розмішати.

Влити тепле молоко, ще раз перемішати.

Тісто за консистенцією має бути як густа сметана. Залишити тісто на столі на 15 хвилин. Перед випічкою вафель ще раз розмішати.

Як приготувати ніжні бельгійські вафлі / фото ua.depositphotos.com

Розігріти вафельницю впродовж хвилини. На пластини маленьким ополоником налити тісто. Випікати вафлі до виключення індикатора або близько 4-х хвилин.

Подавати бельгійські вафлі гарячими. Добре такі вафлі смакують із джемом, згущеним молоком, сметанним кремом, гарячим шоколадом, бананами, ягодами та ін.

М’які бельгійські вафлі на сметані

  • Борошно – 100 г
  • Сметана (15%) – 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 50-80 г
  • Ванілін – 1 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Змішати яйце з цукром. Збити та додати сметану. Збити, потім додати борошно, просіяне з ваніліном і розпушувачем.

Тісто для бельгійських вафель готово. Залишити його на півгодини у холодильнику.

Рецепт приготування бельгійських вафель / фото ua.depositphotos.com

Увімкнути вафельницю. Покриття у панелей антипригарне, тому нічим змащувати не треба. На кожну вафельну панель викласти по повній столовій ложці тіста.

Випікати вафлі 7-8 хвилин.

Вони виходять пористі у розломі. Теплі бельгійські вафлі прекрасно вбирають сиропи або креми. Чим доповнити ці ласощі – залежить від уподобань.

Бельгійські вафлі зі шматочками шоколаду

  • Борошно – 130 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Шоколад темний – 50 г
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Ванільний екстракт – 2 краплі
  • Ромовий екстракт – 2 краплі
  • Сіль – 1 дрібка

Молоко розігріти до 40°C. Додати в нього дріжджі та цукор. Все добре перемішати.

Читайте такожЯк приготувати тірамісу: простий рецепт для приготування вдома

Вбите яйце і додати 2 види екстракту. Суміш перемішати вінчиком. Далі просіяти борошно та всипати сіль, продовжуючи помішувати.

Наприкінці розтопити масло і відправити його в тісто. Залишити масу в теплому місці під плівкою на 1 годину.

Шоколад слід перетворити на крихту й додати його в готове тісто. Ще раз його перемішати.

Викласти частину тіста в електровафельницю. Випікати вафлі приблизно 5 хвилин. Готові вафлі можна подавати з ягодами або з іншим смачним доповненням.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рецепт