Прості рецепти ніжного і повітряного десерту з манкою.
У дитинстві батьки часто готували нам манну кашу. Однак не всі діти її люблять, тому з цієї крупи готували смачний і повітряний десерт - манний пудинг. Ці ніжні ласощі дуже полюбилося багатьом дітям. Вони часто зустрічалися в меню українських дитячих садків і шкіл. Готувати манний пудинг можна в духовці або без випічки, з різними фруктами і солодким варенням.
Молоко довести до кипіння на середньому вогні. Всипати цукор, ванільний цукор і сіль, заважати до розчинення. Постійно помішуючи всипати манку, варити 3 хвилини і зняти з вогню. Кашу злегка остудити, додати вершкове масло, яйце і крохмаль. Збити масу міксером до пишності і однорідності.
Форму для запікання змастити маслом і присипати манкою. Викласти масу в форму, зверху змастити пудинг збитими виделкою жовтками. Випікати в розігрітій до 180° С духовці 40 хвилин. Готовий пудинг поставити в холодильник на 5 годин.
Молоко довести до кипіння на вогні, додати манку, цукор і ванільний цукор. Зварити густу манну кашу, зняти з вогню і остудити, додати один жовток і розтерти. Білок збити з сіллю блендером до стійкої піни, перемішати з кашею.
Яблука і ківі очистити, нарізати середніми шматочками. Протушкувати фрукти пару хвилин в сковорідці з сиропом або медом. Силіконові форми для запікання змастити маслом, посипати панірувальними сухарями. Форму на третину заповнити кашею, потім покласти шар фруктів і зверху знову заповнити манною кашею. Полити пудинг ложкою розтопленого вершкового масла, присипати сухарями. Запікати в духовці 30 хвилин при 180° С або готувати на пару.
Читайте також інші рецепти: