Пиріжки з полуницею смажені або запечені - неймовірна насолода.
Поки триває сезон свіжої полуниці - обов'язково приготуйте апетитні пиріжки з полуницею. Публікуємо два простих рецепта: з дріжджами і без дріжджів. Полуницю для випічки беріть свіжу і щільну. Ліпити такі пиріжки потрібно відразу перед випіканням, інакше вони розтечуться.
Інгредієнти для тіста:
Для начинки:
Для змазування пиріжків:
Спочатку приготуйте опару - для цього змішайте 3 ложки борошна, ложку цукру і дріжджі. Частинами влийте молоко. Накрийте опару рушником і залиште на 20-30 хвилин в теплому місці.
Решту цукру збийте з яйцями, щіпкою солі і ваніліном. У готову опару влийте яєчну суміш і олія. Потім потроху всипати борошно. Замісіть тісто спочатку ложкою, а потім руками 10-15 хвилин. Воно має стати еластичним і перестати липнути до руками. Ємність з тістом накрийте рушником і залиште на 1 годину в теплому місці.
Для начинки промийте і почистіть полуницю від хвостиків, поріжте на 4 частини. Змішайте крохмаль з цукром. Полуницю і цукор заздалегідь не змішуйте, інакше ягоди пустять зайвий сік.
Тісто для пиріжків піднялося - розділіть його на однакові кульки. Кожен шматок тіста тонко розкачайте. В середину кожного коржа вкладіть трохи ягід і посипте сумішшю цукру і крохмалю. Заліпити пиріжки. Викладіть на деко, змащене олією.
Спочатку поставте вироби в духовку, розігріту до 100°. Залиште на 15 хвилин з прочиненими дверцятами, щоб вони піднялися. Потім закрийте дверцята і випікайте пиріжки з полуницею в духовці при 180° ще 30 хвилин. Після випікання змастіть ще гарячі пиріжки солодкою водою.
Інгредієнти для тіста:
Для начинки:
Для смаження:
Кефір злегка підігрійте і змішайте з содою. Додайте до кефіру сметану, цукор, сіль і ванілін. Потім поступово всипте борошно. Замісіть м'яке тісто, накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин, щоб воно піднялося. Полуницю кілька разів помийте і очистіть від хвостиків.
Розділіть тісто на однакові кульки і розкачайте в тонкі коржі. У центр кожної викладіть трохи ягід і посипте сумішшю цукру і крохмалю. Защипніть пиріжки. Розігрійте в сковороді 200 мл олії і обсмажте пиріжки до золотистого кольору з обох сторін.