Гарбуз вважається одним із найкорисніших і найсмачніших овочів.
У попередній статті ми детально розповідали про те, в чому користь гарбуза і чому він визнаний дієтологами, як ідеальний продукт для тих людей, що худнуть. Сьогодні поділимося добіркою оригінальних рецептів, які припадуть до смаку навіть найдосвідченішим гурманам.
Яйця збити міксером, поступово додаючи цукор, сіль і ваніль до утворення білої піни. Гарбуз натерти на дрібній тертці, додати в масу. Туди ж влити сметану, перемішати лопаткою.
Всипати борошно і розпушувач, перемішати. В кінці додати масло, ще раз перемішати. За бажанням можна додати яблука, корицю, цедру, цукати або інші інгредієнти.
Форму для випічки змастити маслом, викласти тісто. Випікати пиріг 40-50 хвилин при 180°C. Нарізати після охолодження і подати до столу.
Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння, м'якоть натерти на крупній тертці. Перекласти в миску, вбити яйце. Цибулю нарізати дрібними кубиками, додати до гарбузі. Всипати спеції, сіль і борошно, перемішати.
На сковороду налити соняшникову олію, викласти гарбузову масу столовою ложкою, як оладки. Смажити з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки. Можна подавати до столу зі сметаною.
Гарбуз і цибулю очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками, а моркву очистити і натерти на тертці. Розігріти в каструлі рослинне масло, обсмажити цибулю протягом 5 хвилин. Всипати моркву і обсмажувати ще 5 хвилин. Додати гарбуз.
Читайте такожЩо приготувати на вечерю: рецепти страв для всієї родини
В кінці влити вершки, що залишилися, і ще раз збити масу до однорідності. Поступово розбавляти відваром до бажаної консистенції, всипати спеції. Поставити каструлю на вогонь і прогріти, але не доводити до кипіння. Прибрати суп з плити.
Зробити сухарики: на сковороді розігріти олію, часник розчавити ножем і обсмажувати 1-2 хвилини, потім прибрати його. У хліба зрізати скоринки, викласти на сковороду, посипати прованськими травами. Обсмажувати 3-5 хвилин до золотистого відтінку. Подавати суп, прикрашаючи його петрушкою.
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кільцями або півкільцями. Так само вчинити з картоплею. Приготувати соус: вершкове масло розтопити, змішати з рослинним. Всипати спеції, сіль і перець, видавити часник, перемішати.
Сир натерти на дрібній тертці, взяти 2\3 сиру і додати до соусу. Взяти харчовий пакет, викласти в нього овочі, залити соусом і міцно зав'язати. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин, духовку розігріти до 180°C.
Лук очистити, нарізати кільцями. У форму для випічки викласти гарбуз, картоплю і цибулю, чергуючи між собою. Простежити, щоб всі овочі були рівномірно покриті соусом. Запікати блюдо 40-45 хвилин при 180°C. Дістати запіканку з духовки, посипати сиром, що залишився, і готувати ще 5 хвилин. Подавати страву можна, посипавши петрушкою.
Вас також може зацікавити: