
Різноманіття страв паморочить голову, ціни в магазинах кусаються, а втома після роботи зовсім не пробуджує бажання стояти біля плити. Але в ті вечори, коли є час і натхнення, можна потішити себе якоюсь незвичайною і смачною стравою.
Раніше ми розповідали про те, що приготувати на сніданок, а сьогодні поділимося рецептами ситної та недорогої вечері.
Що приготувати на вечерю на сковороді - Гедлібже з куркою

- ціла курка - 1 шт або 8 курячих ніжок;
- сметана - 4 ст.л;
- ріпчаста цибуля 1-2 шт;
- часник - 1-2 зубчики;
- вода або курячий бульйон - 200 мл;
- соняшникова олія - 2 ст.л;
- пшеничне борошно - 0.5 ст.л;
- паприка мелена - 1 ч.л;
- сушений базилік - 1 ч.л;
- сіль, перець, зелень - за смаком.
На розпечену пательню, змащену олією, викласти курку або шматочки курки. Цибулю нарізати маленькими шматочками, додати до курки. Пару хвилин обсмажити, потім додати подрібнений часник.
Приготувати соус: в окропі або бульйоні розвести сметану і борошно. Залити курку соусом, довести до кипіння. Всипати сіль, перець, паприку і базилік. Перемішати й тушкувати до готовності близько 20 хвилин. Готову страву посипати зеленню і подавати до столу.
Паста "Карбонара" - як приготувати страву

- спагеті - 400 гр;
- грудинка варено-копчена - 200 гр;
- яйце - 1 шт;
- жовтки - 3 шт;
- пармезан - 75 гр;
- масло вершкове - 2 ст.л;
- олія оливкова - 1 ст.л;
- часник - 2 зубчики;
- сіль, перець - за смаком.
Грудинку нарізати дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі (використати 1 ст.л). Часник розчавити ножем, додати до грудинки. Смажити м'ясо 10 хвилин, наприкінці прибрати часник.
Читайте такожРум’яні курячі котлети: як приготувати смачну стравуводу, додати до неї 1 ст. л. солі, 1 ст. л. оливкової олії, покласти спагеті. Макарони варити так, як зазначено на упаковці. У трьох яєць відокремити білки від жовтків, 3 жовтки і 1 яйце з білком вилити в миску. Посолити, поперчити, збити вінчиком, додати тертий сир і перемішати.
Спагеті відкинути на друшляк, залишивши 1.5 склянки води. Спагеті додати до грудинки, покласти 1 ст.л вершкового масла і влити яєчно-сирну суміш. Перемішати, поступово влити 1.5 склянки води з-під спагеті. Постійно помішувати, щоб сирі яйця не згорнулися. Подавати пасту, посипавши натертим сиром.
Що приготувати на вечерю в духовці - заливний пиріг із яйцями та зеленню

Для цього рецепта знадобиться пергаментний папір
- борошно - 100 гр;
- масло вершкове - 50 гр;
- кефір - 100 мл;
- яйця - 3 шт;
- розпушувач - 1 ч.л;
- рис - 30 гр;
- зелена цибуля - 30 гр;
- сіль, перець - за смаком.
Промити рис кілька разів, всипати його в киплячу підсолену воду, варити 13 хвилин. У цей же час поставити варитися 2 яйця. Після готовності відкинути рис на друшляк, перекласти в миску і залишити остигати. Яйця очистити, дрібно нарізати. Цибулю помити, дрібно нарізати. З'єднати інгредієнти в мисці, посолити, поперчити, перемішати.
Читайте такожЩо приготувати із сосисок: 4 незвичайні рецепти для гурманівдуховку до 180°C. В окремій мисці збовтати 1 яйце з дрібкою солі. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, додати до яйця. Кефір кімнатної температури влити туди ж. Суміш перемішати до однорідності. Борошно просіяти з розпушувачем і додати до яєчної маси, замісити тісто. За консистенцією має бути схоже на тісто для оладок.
Дно форми для випічки застелити пергаментом, викласти половину тіста. Зверху рівномірно розподілити начинку, потім вилити другу частину тіста. Випікати 35 хвилин за 180°C. Готовий пиріг дістати з духовки, подавати охолодженим.
Вас також може зацікавити: