Неймовірно повітряний кекс апельсиновий за годину на вашому столі.
У кожної господині траплялося - в холодильнику скисав куплений, здавалося б, недавно, йогурт. Викидати його шкода та й нема чого - можна приготувати шикарний апельсиновий кекс із просоченням. УНІАН розповість, як це зробити
Інгредієнти:
Міксером, у кухонному комбайні або вручну змішати масло і цукор. Додати яйця, цедру, ванільний цукор. Розмішати. Додати йогурт. Розмішати. Змішати борошно, розпушувач і сіль. Додати в тісто. Розмішати. Викласти тісто у форму. Розігріти духовку до 180 C. Пекти кекс апельсиновий вологий приблизно 35-45 хвилин. Перевірити готовність дерев'яною паличкою або зубочисткою.
Цікавий факт: ви можете не додавати цедру, а спекти апельсиновий кекс зі шматочками апельсина, дрібно нарізавши їх і додавши в тісто.
Також не зайвим буде зробити і просочення, хоча ця дія залишається на розсуд кулінара та його родини. Якщо вирішите просочити кекс, то змішайте цукор і воду в пропорції 1:1 у каструлі, доведіть до кипіння, а потім кип'ятити на мінімальному вогні, поки цукор не розчиниться. Це займе приблизно 10 хвилин - ви побачите, що сироп потемнів. Коли він буде готовий, полити ще теплий кекс і остудити за кімнатної температури. Сироп, що залишився, можна зберігати в банці або пляшці в холодильнику.