Найлінивіші вареники на сніданок: за 20 хвилин приготуєте цілу гору

Пишні ліниві вареники не потребують особливих навичок готування.

Серед українських страв однією з найулюбленіших у народі вважаються вареники. Мабуть, немає українця, який їх би не хотів. Але не всім вистачає часу, щоб вимісити тісто та підготувати начинку.

На щастя, існує спрощений варіант знаменитих ласощів. Знаючи, як приготувати ліниві вареники, ви зможете зліпити цілу гору виробів усього за 20 хвилин. Такий сніданок обожнюють діти, а батьки цінують його за простоту і дешевизну.

Ліниві вареники з сиром солодкі

Для невеликої родини кількість інгредієнтів можна зменшити вдвічі. Найсмачніша страва виходить із вологим сиром високої жирності.

Повний список продуктів:

  • 400 грамів сиру;
  • 6 столових ложок борошна;
  • 2 яйця;
  • 4 чайні ложки цукру;
  • щіпка солі;
  • сметана, згущене молоко, фрукти для подачі.

У великій мисці змішайте ложкою до однорідності сир, яйця, цукор і сіль. Вмішайте борошно і приготуйте щільне, густе, не дуже липке тісто. Його може знадобитися більше, але не варто додавати занадто багато, інакше в готовій страві не буде відчуватися сир.

Скачайте масу в довгі й тонкі ковбаски. Гострим ножем наріжте тісто на окремі невеликі скибочки. На плиті доведіть до кипіння воду в каструлі. Опускайте ліниві вареники з сиром і відразу перемішайте, щоб не прилипли до дна. Дочекайтеся, поки вони спливуть на поверхню, варіть ще 1 хвилину і дістаньте шумівкою. Подають страву зазвичай зі сметаною, ягодами або солодкими соусами.

Якщо залишилися зайві вареники, їх можна заморозити та покласти в морозилку.

Ліниві вареники з картоплею

Для цієї страви вам знадобиться картопляне пюре. Можна приготувати його зараз або взяти вчорашнє.

Список інгредієнтів:

  • 350 грамів картоплі;
  • 1 яйце;
  • 5-6 столових ложок борошна;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • перець і сіль за смаком.

Картопляне пюре підігрійте, вмішайте в нього яйце і шматочок масла. Додавайте борошно по одній ложці, поки тісто не стане густим, податливим і трохи липким. Розмішайте масу до однорідності, щоб не було грудочок.

Сформуйте ковбаски та наріжте ножем на окремі вироби. Варіть ліниві вареники в підсоленому окропі за постійного помішування, поки вони не спливуть. Потім готуйте ще приблизно 4 хвилини і дістаньте з каструлі. Подавати страву рекомендується зі сметаною та смаженою цибулею.

Вас також можуть зацікавити новини: