Пухкі пиріжки з соковитою яблучною начинкою – просто неймовірно смачно!
Домашні пиріжки з яблуками – це завжди дуже смачно й ароматно.
Пиріжки з начинкою із яблук, своєю чергою, бувають двох основних видів: смажені на сковорідці та печені у духовці.
Начинкою у таких пирогах, звісно ж, є яблука – або подрібнені сирі, або обсмажені у маслі. Часто до яблук також додають корицю, горіхи, родзинки.
Для тіста
Для начинки
Для змазування
У борошні зробити поглиблення і вилити туди теплі кефір й олію, додати дріжджі та цукор. Злегка перемішати. Залишити в теплому місці на 10 хвилин.
Вимішувати тісто декілька хвилин. Має вийти м'яке й еластичне тісто, яке не липнутиме до столу. Викласти у миску і накрити харчовою плівкою, залишити тісто хвилин на 40, щоб воно підійшло.
Приготування начинки. Яблука очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати з них сік руками, збризнути соком лимона, щоб не потемніли.
Додати до яблук цукор, корицю та крохмаль. Добре перемішати.
Злегка обім’яти тісто. Розділити його на десять рівних частин. Зробити кульки і дати їм відпочити під плівкою приблизно 10 хвилин.
Кульки тіста розтягнути руками на коржі. Покласти начинку, добре позащипувати краї.
Розігріти духовку до 180°С. Деко застелити пергаментом і змастити олією. Викласти пиріжки на пергамент.
Жовток змішати з молоком і змастити ним пиріжки.
Відправити деко з пиріжками у розігріту духовку. Випікати пиріжки приблизно 15-20 хвилин. Остудити випічку і можна ними смакувати.
Для тіста
Для начинки
Сироватка має бути теплою, додати в неї сіль, цукор, дріжджі та борошно. Замісити некруте тісто. Вилити на тісто олію і добре вимісити. Покласти його в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 1 годину.
Тим часом можна приготувати начинку для пиріжків. Яблука помити, видалити серцевину, нарізати скибочками, скласти у каструлю, пересипаючи цукром. Влити у каструлю воду і тушкувати на слабкому вогні, поки маса не стане густою.
Читайте такожАроматний яблучний штрудель: як приготувати апетитну випічку
Як мине вказаний час, викласти тісто на стіл. Розділити його на смужки, нарізати їх на однакові шматочки й сформувати кульки.
Взяти приготовлену й охолоджену начинку з яблук. Покласти трохи начинки на корж, і зліпити таким чином пиріжки.
Смажити пиріжки на олії на середньому вогні до рум'яної скоринки.