Пишні вареники на парі або зварені у воді – в кожному разі буде дуже смачно!
Вареники з сиром – класика української кухні. Їх роблять як солодкими, так і несолодкими з солоного сиру. Тісто для вареників можна готувати на воді, молоці чи кефірі.
Готові вареники зазвичай зверху рясно поливають вершковим маслом і подають зі сметаною. Солодкі ж вареники можна доповнити варенням або ягодами.
Для начинки
З’єднати в ємності кефір, яйце, цукор, сіль та соду. Гарненько розмішати до однорідності й дати соді подіяти, залишивши на 5 хвилин.
Читайте такожАпетитні млинці з сиром: як приготувати неймовірні налисники на Масницю
Приготування начинки. Сир протерти через сито від крупинок. Додати жовток та цукор, розмішати до однорідності.
З тіста зробити ковбаски, нарізати на шматочки. Кожен шматочок розплющити і злегка розкачати. Зліпити вареники, виклавши їх на посипану борошном поверхню.
Відварити вареники у підсоленій воді. Коли спливуть варити ще 3-4 хвилини. Готові вареники розкласти на блюді, щоб не злипалися. Подавати зі сметаною або ягодами.
Для начинки
Змішати просіяне борошно, дрібку солі, жовток, кефір (кімнатної температури) та соду. Замісити однорідне, гладке, злегка липке тісто. Відставити його вбік, можна накрити чимось, щоб не завітрилося.
Приготування начинки. До сиру додати жовток, цукор і ванільний цукор. Якщо сир буде текти і погано тримати форму, можна додати 1 столову ложку без гірки манки. І залишити набрякнути на 10 хвилин.
Потім робочу поверхню і тісто добре присипати борошном. Розкачати ковбаскою і розділити на шматочки. Кожен добре обваляти в борошні й розкачати не надто тонко. Накласти чайною ложкою начинку і защипнути краї, формуючи вареники.
Варити вареники можна в каструлі на паровій бані або в мультиварці на пару.
Для приготування на паровій бані 1/4 каструлі заповнити водою й покласти на великий вогонь. Вода повинна кипіти.
Поверхню, на якій будуть варитися вареники, добре змастити олією. Так слід робити після кожної партії вареників. Викласти вареники в один шар, щоб вони не торкалися один одного. Накрити кришкою і варити приблизно 5 хвилин.
Якщо готувати в мультиварці, чашу для приготування на пару треба змастити олією. Викласти вареники на відстані один від одного. Виставити режим "Пароварка" на 15 хвилин у мультиварці-пароварці потужністю 900 Вт.
Готові вареники перекласти в ємність з великою кількістю вершкового масла (після кожної партії добре перемішувати). Подавати їх найкраще зі сметаною.
Для начинки
Воду змішати з яйцем та сіллю. Злегка збити все виделкою до об'єднання.
Читайте такожПухкі та ніжні вареники з картоплею: як приготувати неймовірну смакоту
Дрібно нарізати зелень. З'єднати її з сиром, посолити та поперчити, добре перемішати до однорідності.
Тісто розділити на дві частини. Одну залишити під рушником, а з другої сформувати ковбаску й нарізати на однакові шматочки.
Кожен шматочок сплюснути, а потім розкачати на корж. На серединку викласти начинку і заліпити вареник. Вареники опустити у киплячу підсолену воду, варити три-чотири хвилини після спливання. Подавати їх зі сметаною.