Що потрібно додати в дріжджове тісто для пишності і як правильно його замісити - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Дріжджове тісто - це вдала основа для багатьох видів випічки. Його можна використовувати для приготування піци, булочок, пиріжків або іншої здоби. Незважаючи на те, що його рецепти досить прості, важливо враховувати нюанси. УНІАН розповість, де краще настоювати дріжджове тісто і як правильно його робити.
Раніше ми розкривали головні секрети повітряного бісквіта.
Перш, ніж бігти в магазин за безліччю інгредієнтів і починати замішувати тісто, важливо знати про деякі секрети його приготування. Без урахування цих нюансів дріжджове тісто просто не підніметься:
Для того, щоб ваше дріжджове тісто швидше піднялося, можна поставити опару в тепле місце - температура там повинна бути 40-50°С, якщо вона буде вище, то запустяться процеси бродіння, а дріжджі загинуть. Також будь-яке тісто неодмінно потрібно солити - це поліпшить його смак. Розкатувати дріжджове тісто потрібно акуратно і в одному напрямку - "туди-сюди" катати каталкою по ньому не варто.
Вилити в миску теплу воду, посолити, додати масло, цукор і дріжджі. Розмішати, додати 4-5 ст.л борошна, потім - склянку окропу і знову перемішати. Всипати борошно і знову замісити тісто. Можна скористатися ложкою, міксером на низьких оборотах або комбайном, але потім - обов'язково замісити тісто руками. На цьому - все, тісто для пиріжків або булочок готове.
До дріжджів додати 1 ст.л цукру, 2 ст. л борошна і 200 мл теплої води. Розмішати до однорідної консистенції, накрити рушником і залишити в теплому місці на 20 хвилин. Якщо через 20 хвилин дріжджі почали пінитися, то можна починати замішувати тісто.
Додати 300 гр борошна, 2 ст.л рослинного масла, 0.5 ч. л солі. Перемішати, знову накрити рушником або плівкою, залишити в теплому місці на 1.5 - 2 години. Через цей час, тісто підніметься в три рази, а ви вже можете з ним працювати на свій розсуд.
Просіяти борошно, додати дріжджі, перемішати. Маргарин розтопити, остудити, додати до борошна з дріжджами. Всипати цукор і сіль, влити тепле молоко і рослинне масло. Ретельно перемішати, потім руками замісити тісто, накрити його рушником або плівкою. Прибрати в тепле місце на 1 годину, потім знову замісити і знову залишити на 1 годину. По закінчення цього часу можете використовувати тісто для приготування булочок або пиріжків.