У чому особливість бісквіта і як його готувати / ua.depositphotos.com

Яйця, борошно і цукор - головні інгредієнти бісквіта. Бісквітне тісто вважається найпростішим, його може приготувати навіть починаюча господиня. Однак, важливо знати про деякі правила, без яких випічка не вийде. УНІАН розповість, чи потрібно змащувати форму для випічки бісквіта і в чому секрет його повітряної структури.

Секрети і пропорції для ідеального бісквіта

Незважаючи на те, що бісквітне тісто - найпростіше, важливо знати про деякі нюанси, які допоможуть зробити гарне тісто. Воно буде добре тримати форму, не опадати і радувати своїм ароматом:

  • яйце - обов'язково ділити білки і жовтки, збивати їх з цукром окремо до максимально щільної текстури;
  • борошно - завжди просівати його, щоб позбавити від небажаних домішок і наситити киснем;
  • послідовність - після збиття яєць і просіювання борошна, потрібно додавати білки в жовтки і акуратно перемішувати, тільки потім додавати борошно.

Найважливіший момент - це перемішування тіста. Його не потрібно інтенсивно збивати - краще акуратно мішати ложкою або лопаткою, здійснюючи якомога менше рухів. Випікати бісквіт можна тільки в розігрітій духовці, а форму не можна змащувати маслом, інакше бісквіт до неї прилипне. Випічка повинна вийти рум'яною - після охолодження її потрібно акуратно підчепити ножем з боків і дістати з форми.

Відео дня

Ароматний бісквіт - рецепт простий

  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 100 г 
  • Борошно - 100 г 
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Розпушувач тіста ( за бажанням) - 1 ч. л

Яйця розділити на білки і жовтки, додати до білків сіль, половину від зазначеної кількості цукру і ванілін. Збити до густої піни. Жовтки збити з другою половиною цукру, потім влити білки в жовтки, перемішати до однорідної консистенції.

Просіяти борошно з розпушувачем в дві порції, додати в яєчну масу, акуратно перемішати ложкою або лопаткою. Тісто вилити у форму, застелену пергаментом, але не змащену маслом. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 170°C. Повністю остудити бісквіт, потім дістати його з форми за допомогою ножа і лопатки. Загорнути бісквіт в пакет, прибрати в холодильник на 3-4 години, а по закінченні цього часу робити з нього торт.

Вас також можуть зацікавити новини: