Італійський хліб фокачча прекрасний тим, що тісто не потрібно вимішувати, а з начинкою він виходить, як піца.
Фокачча - це італійський хліб, який ще називають "дідусем" піци. Фокачча може бути тонкою і товстою - рецептів є дуже багато. Але один з них просто прекрасний: лінива фокачча готується на дріжджах, але на відміну від звичного для нас дріжджового тіста, не вимішується. А якщо зверху на фокачча викласти начинку, то вийде як піца.
Раніше ми розповідали, як приготувати хліб на заківасці вдома.
Інгредієнти:
Для начинки:
Змішайте борошно, цукор, дріжджі. Додайте сіль, воду і перемішайте до однорідності. Коли вся мука зволожиться, влийте та вмішайте олію. Накрийте плівкою, залиште підходити на 1 годину. Зніміть плівку, руки змастіть олією і обімніть тісто. Вимішувати тісто не потрібно - просто акуратно округліть його і сформуйте кулю. Знову накрийте плівкою і поставте в холодильник на 24 години.
Якщо у вас немає в запасі часу, просто дайте тісту ще раз підійти при кімнатній температурі.
Дістаньте тісто з холодильника, зніміть плівку. Форму вистеліть пергаментом, зверху присипте манкою. Акуратно переверніть посуд з тістом над формою, щоб воно випало. Руками, змазаними олією, розподіліть тісто по формі і залиште, щоб воно піднялося.
Начинка для фокачча може бути будь-яка. Класика - це оливкова олія, свіжий розмарин і крупна сіль. Але можна зробити начинку за своїм бажанням: сир, томати, вершкове масло з часником.
Для начинки подрібніть листя базиліка з часником в блендері до стану пасти. Викладіть її на фокачча, зверху покладіть кубики сиру і половинки томатів. Посоліть і відправте в духовку і випікайте при температурі 250°C - 20-30 хвилин.