Тісто стане ніжним і повітряним після додавання недорогого продукту.
Навіть люди з великим досвідом у готуванні не завжди беруться за домашню випічку через страх невдачі. Особливо примхливими вважаються дріжджові вироби. Але якщо запам'ятати хитрість щодо того, як зробити тісто повітряним, то всі булочки будуть виходити з першого разу.
Секретом пишності випічки поділилися експерти в кулінарії у виданні Express. Експерти назвали недорогий продукт, який покращує структуру тіста. Це звичайна газована вода. Бульбашки газу наповнюють страву повітрям, завдяки чому вироби гарантовано виходять пишними та об'ємними.
Щоб будь-яка випічка була м'якшою за пух, замініть рідину в рецепті на мінералку з газом. Якщо готуєте солодкі вироби, то можна також використовувати лимонад. Цей лайфхак підходить не тільки для дріжджових, а й інших видів борошняного.
Легендарна кримськотатарська страва виходить особливо м'якою і легко розкачується, якщо в тісто додати мінералку.
Найбільш популярним вважається такий рецепт:
Процес приготування дуже простий: змішайте борошно із сіллю, цукром, олією та газованою водою кімнатної температури. Замішайте руками, поки маса не стане еластичною та однорідною. Поставте в холодильник на півгодини. Тим часом підготуйте начинку - це може бути фарш, риба, сир, гриби або навіть фрукти.
Готове тісто для чебуреків на газованій воді розділіть на 10-12 однакових кульок і дуже тонко розкачайте кожну. Додайте начинку, защипніть і готуйте по 5 хвилин на сковорідці з гарячою олією, або 20 хвилин за 180° у духовці.
Цей рецепт чудово підходить для пельменів, вареників, галушок. Приготовлені за ним вироби не рвуться при ліпленні та смаженні.
Вам знадобляться продукти:
У великій ємності збийте газовану воду з яйцем, цукром і сіллю. Додайте просіяне борошно і місіть, поки тісто не перестане бути липким. Після цього можна відразу приступати до ліплення вареників.
Раніше ми називали вісім найпоширеніших причин того, чому тісто не виходить повітряним. Зазвичай проблема криється в поганій якості та неправильній температурі інгредієнтів.