Незвичайний рецепт відомого поєднання капусти і тіста.
Всі ми любимо пишні пиріжки з капустою, але це не єдиний варіант випічки з цим овочем. Пиріг з ніжною молодою капустою - це дуже ситна і проста страва, яка поєднує в собі улюблені продукти українців. Такий пиріг можна подавати до чаю або урізноманітнити його смак, додавши в начинку яйця, сосиски або фарш.
Для борошна:
Для начинки:
Змішати в крихту для тіста борошно, цукор, соду, сіль і рубане вершкове масло. Потім додати кефір або сметану і яйця, замісити м'яке тісто. Якщо тісто занадто рідке - можна додати ще борошна. Тісто покласти в ємність і поставити в холодильник.
Читайте такожГустий угорський гуляш-класичні рецепти ситного пряного супу
Тісто для пирога розділити на дві частини, одна трохи більше. З більшої частини тіста розкачати корж з бортиками і покласти на змащене маслом деко. Викласти начинку на корж і зверху накрити другим коржем, защипнути краї. Змастити пиріг жовтком, що залишився, і випікати 40 хвилин при 180 °.
У мисці збити яйця зі сметаною і дрібкою солі. Додати борошно і розпушувач, замісити тісто. Тісто має бути рідким як на оладки. Капусту нарізати і викласти в миску, посолити і віджати руками. Залишити на 20 хвилин, злити сік. Духовку розігріти до 200 градусів. Форму для запікання змастити олією. Влити половину тіста. Рівномірно викласти в тісто капусту. Залити начинку другою частиною тіста. Випікати при 200 градусах 35 хвилин. Перевірити на готовність можна зубочисткою - вона повинна бути сухою. Після випікання залишити пиріг у формі на 20 хвилин.
Читайте також інші рецепти: