Розповідаємо, як приготувати біляші на кефірі, молоці та воді.
Біляші давно багатьом знайомі, але готувати їх удома зазвичай дуже трудомістко. На щастя, є і більш ліниві рецепти, для яких не потрібно буде замішувати тісто.
Як приготувати біляші на кефірі, молоці та воді - далі в матеріалі.
У цьому рецепті тісто на біляші готується на основі кефіру. Щоб їх зробити, беремо:
Дрібно нарізаємо цибулю й обсмажуємо її до м'якості. Додаємо фарш і обсмажуємо хвилин п'ять.
У мисці змішуємо кефір, цукор, яйця, соду та спеції. Всипаємо борошно і перемішуємо, щоб консистенція тіста була як для оладок. Туди ж додаємо фарш і сік, який він виділив.
Перемішуємо і трохи даємо тісту постояти. Цей крок бажаний, але не обов'язковий. Розігріваємо олію і ложкою викладаємо тісто з фаршем. Коли з одного боку готове, можна перевертати. Закриваємо кришкою і залишаємо на мінімальному вогні хвилин на п'ять.
Продовжуємо готувати, поки не закінчиться тісто. Ліниві біляші готові.
Також дуже смачними виходять і ці біляші з м'ясом. Для них потрібно взяти:
Цибулю нарізаємо на дуже дрібні кубики. Смажимо її разом із фаршем до готовності, приправляємо.
У миску наливаємо молоко, сметану і додаємо до них яйце, сіль, просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо, щоб вийшло тісто. Воно буде не крутим і в'язким.
Коли фарш охолоне, з'єднуємо його з тістом. Олію розігріваємо на сковороді. Ложкою викладаємо тісто з м'ясом і готуємо біляші до рум'яності з двох боків.
Останнім розглянемо варіант приготування біляшів, коли вдома немає ні молока, ні кефіру. Для нього беремо:
У миску просіюємо борошно. Туди всипаємо сіль, цукор і дріжджі. Перемішуємо і вливаємо теплу воду. На невеликій швидкості збиваємо міксером, тісто має бути як негуста сметана. Залишаємо його на 45 хвилин у теплому місці.
Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо її на олії до рум'яності. Викладаємо її на сито, щоб стекла зайва рідина. Потім цибулю та спеції додаємо у фарш і перемішуємо.
На розігріту сковорідку ложкою викладаємо тісто. На нього кладемо м'ясну начинку. Зверху вливаємо ще порцію тіста. Смажимо ліниві біляші до готовності під кришкою, час від часу перевертаємо.
Викладати їх потрібно на серветку, щоб прибрати зайву олію.