Ніжне, хрустке листкове тісто у поєднанні з соковитою м’ясною начинкою – це дуже смачно!
Пиріг "Равлик" – цікавий на вигляд та дуже смачний. Робиться він у формі спіралі з листкового тіста та соковитою м’ясною начинкою всередині.
Насамперед треба розморозити листкове тісто за кімнатної температури, після чого розкачати з нього широкий прямокутний пласт (чим тоншим він буде, тим швидше пропечеться пиріг). Нарізати пласт на вузькі довгі стрічки шириною 10 см.
Читайте такожПишні та рум’яні оладки: як приготувати ніжний смаколик
Змастити форму для випікання олією і викласти в неї рулети з тіста з начинкою по колу. Починати викладати слід із центру, скручуючи рулет спіраллю. Таким же чином зробити з рештою стрічок із фаршем, формуючи пиріг.
Намазати пиріг жовтком. Відправити у розігріту духовку на 40-50 хвилин за температури 200°С. За потреби поверхню випічки потім слід прикрити фольгою.
Готовий пиріг дістати з духовки та дати охолонути, потім перемістити на блюдо.
М'ясо з цибулею пропустити через м'ясорубку, додати тертий сир та рубану зелень. Приправити й посолити начинку за смаком.
Листкове тісто розморозити, розкачати в одному напрямку в довжину. Розрізати на довгі смужки. На кожну смужку викласти начинку з фаршу, защипнути кінці по всій довжині.
Викласти пиріг у формі равлика на пекарський папір (не дуже щільно). Змастити верх пирога яйцем і присипати зернами кунжуту.
Випікати пиріг у розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин до золотистої скоринки.