Гриби надають пирогу пікантного смаку й неповторного аромату.
Свіжоспечені рум'яні пироги особливо смачні. Приготовлені з грибами вони ще й неймовірно ароматні. Для начинки підійдуть будь-які гриби. За бажанням також можна додати цибулю, зелень, сир, варені яйця, м'ясо, картопляне пюре або тушковану капусту.
Для тіста
Для начинки
Печериці нарізати пластинками, а цибулю тонкими півкільцями. У розігрітій на сковороді олії обсмажити гриби 15 хвилин, потім додати до них цибулю і смажити разом ще 10 хвилин, наприкінці посолити.
Читайте такожНіжна й ароматна куряча грудинка: як смачно приготувати м’ясо в духовці
Просіяти борошно з содою й розпушувачем, добре перемішати тісто. Додати у нього остиглу грибну начинку і знову добре перемішати.
Змастити форму вершковим маслом та викласти тісто. Натерти на тертці твердий сир і посипати верх тіста. Аби сир не дуже засмажився, то можна посипати його зверху через 15-20 хвилин від початку випікання.
Відправити пиріг у попередньо розігріту до 210°С духовку і пекти 30 хвилин до готовності. Готовий пиріг остудити у формі, потім нарізати й подавати до столу.
Для тіста
Для начинки
Для заливки
У просіяне борошно натерти на великій тертці маргарин. Додати яйце, сіль та воду. Замісити тісто і покласти його в холодильник на 30 хвилин.
Приготування начинки. Порізати дрібними кубиками цибулю й спасерувати її на олії. Додати гриби, нарізані тонкими пластинками. Посолити, поперчити і готувати 5 хвилин.
Відварити куряче філе у підсоленій воді, охолодити його. Нарізати дрібними кубиками та додати до грибів, перемішати.
Приготування заливки. Налити в миску вершки й додати натертий на середній терці сир. Перемішати заливку.
Дістати тісто з холодильника і розкачати його в пласт. Перенести його в форму (діаметром приблизно 24 см). Змащувати її не потрібно.
Сформувати у тіста бортики. Обрізати акуратно край, а обрізки вдавити по дну форми. Викласти у підготовлену форму начинку.
Розрізати помідори навпіл і розкласти на начинці зрізом униз. Залити зверху заливкою.
Відправити пиріг випікатися у розігріту духовку за температури 180°С на 40 хвилин. Орієнтуватися слід на свою духовку.