Кіш - це простий відкритий пиріг з ароматною сирною скоринкою.
Кіш - це популярна страва французької кухні, яка отримала популярність за ситність і велику різноманітність начинок. Це відкритий пиріг з рубаного тіста з високими бортами. У кіш додають будь-яку начинку за бажанням, найчастіше - курку, овочі, рибу або гриби. У пиріг додають заливку з суміші яєць, вершків або молока, сиру і жирної сметани. Цей пиріг не можна назвати дієтичним, проте багатство смаків, приємний аромат і хрустке тісто закохають в себе будь-кого.
Для тіста:
Для начинки:
Борошно просіяти в миску. Холодне вершкове масло нарізати кубиками, додати до борошна. Перетерти руками суміш в дрібну крихту. Додати яйце, посолити і близько 5 хвилин вимішувати тісто. Тісто має бути м'яким і еластичним. Викласти в жароміцну форму (діаметр 24 см). Розподілити тісто руками за формою, формуючи бортики, і проколоти виделкою в декількох місцях. У розігріту до 200 градусів поставити тісто і випікати 10 хвилин, потім вийняти і остудити.
Читайте такожСоковита й ароматна буженина: як смачно запекти свинину в духовці
Для заливки в мисці змішати сметану, сіль і спеції, яйця, перемішати вінчиком до однорідності. Додати тертий сир і перемішати. В основу з тіста викласти начинку з грибів і курки, розрівняти. Зверху пиріг рівномірно полити заливкою. Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Час і температура випікання можуть відрізнятися від вашої духовки.
Борошно і вершкове масло розтерти руками, додати 2 цілих яйця і один жовток. Руками перемішати інгредієнти, замісити тісто. Розкатати до невеликої товщини і укласти в форму, сформувавши бортики. По дну зробити кілька наколів виделкою.
На тісто викласти першим шаром нарізаний кубиком лосось. Броколі опустити в киплячу воду на 2-3 хвилини, а потім відразу ж обдати крижаною водою. Викласти на лосось і присипати шматочками сиру з цвіллю. Для заливки змішати два яйця, стакан вершків, спеції і сіль, ретельно перемішати. Полити начинку пирога заливкою. Сир натерти на крупній тертці і посипати кіш. Випікати кіш 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Для тіста:
Для начинки:
Холодне масло порубати ножем, змішати з борошном і додати яйця. Замісити тісто руками і поставити в холодильник. Тим часом приготувати начинку: дрібно нарізати шпинат, перемішати з двома видами тертого сиру. Тісто викласти у форму для запікання і проколоти виделкою в декількох місцях, сформувати бортики. Викласти шпинат з сиром в тісто. Для заливки змішати яйця з вершками, посолити і поперчити, залити начинку. Запікати 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Вам також може бути цікаво: