Найвдаліший рецепт сосисок в тісті, після якого ви не захочете купувати їх у магазині.
Багато українців пам'ятають смак сосисок в тісті з дитинства - ароматні і рум'яні ласощі продавали в шкільних і студентських їдальнях. Знайти подібну випічку з "тим самим смаком" досить складно, але навіщо шукати, якщо можна зробити самостійно. УНІАН розповість, як приготувати сосиски в тісті швидко і легко.
Раніше ми також писали, як готується в домашніх умовах схожа випічка - легендарна київська перепічка.
У глибокій ємності змішати дріжджі, 1 ст.л цукру, теплу воду і 2 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці. Через деякий час до опари додати сіль і цукор, що залишився. Ввести борошно, руками замісити тісто. Розтопити вершкове масло, ввести в тісто, перемішати і 10 хвилин вимішувати масу. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
Розділити тісто на 2 частини, кожну частину тіста розкатати в пласт 20х30 см. Нарізати пластинами по 4 см. Кожну сосиску обмотати смужками тіста внахлест по довжині. Викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 15 хвилин. Змастити збитим яєчним жовтком. Запікати в духовці 20 хвилин при 200°C.
У мисці з'єднати тепле молоко, кип'ячену теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин в теплому місці. Коли опара буде готова, влити в неї соняшникову олію і всипати сіль. Перемішати, додати просіяне борошно, замісити тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1 годину.
Тісто розділити на 12-15 шматків, Очистити відповідну кількість сосисок. Підігріти їх в мікрохвильовці (це необхідно, щоб тісто піднялося - начинка повинна бути теплою). Взяти шматочок тіста, сформувати з нього корж, всередину викласти сосиску. Скріпити краї тіста так, щоб повністю закрити сосиску. Так вчинити з усіма сосисками і шматочками тіста. Розігріти на сковороді олію і обсмажити сосиски в тісті до готовності.
Листкове тісто - 500 г
Сосиски - 14-16 шт
Яйця - 1 шт
Готове листкове тісто розкатати в пласт шириною приблизно 7 см. Ннарізати смужками 1.5-2 см, з сосисок зняти плівки. Викласти сосиску на тісто і обмотати її спіраллю. Так вчинити з усіма сосисками. Запікати сосиски в духовці при 180°С близько 20-25 хвилин.