Київська перепічка - фраза, яка стала вже ім'ям загальним. Цей легендарний заклад, який знаходиться на Хрещатику, існує з 1981 року. В меню є тільки одне блюдо - сосиска в тісті, обсмажена у фритюрі. Саме таке частування і називають київською перепічкою.
На питання про те, скільки коштує київська перепічка, не можна відповісти однозначно - ціни змінюються в залежності від ситуації в країні. У 2022-му році популярний фаст-фуд коштував 30 грн, а зараз гості та жителі столиці можуть покуштувати його за 35 грн.
УНІАН з'ясував, як можна приготувати легендарний делікатес у себе вдома, якщо вам дуже хочеться його спробувати.
Київська перепічка - рецепт знаменитого частування
Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився секретом, як можна зробити таку ж сосиску в тісті, як в столиці, і зрозуміти, в чому таємниця її популярності. Для приготування вам знадобляться:
- тепла вода - 350 мл;
- цукор - 2 ст. л;
- сухі дріжджі - 10 гр;
- борошно - півкіло;
- сіль - 1 ст. л;
- сосиска;
- рослинна олія для смаження.
У теплій воді розчинити цукор і дріжджі. Залишити суміш на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали "працювати". Просіяти борошно і разом з сіллю додати її до решти інгредієнтів. Зробити заміс і залишити тісто на 1 годину в теплому місці.
Після цього обмяти тісто і сформувати з нього кілька прямокутників - стільки, скільки ви купили сосисок. Покладіть сосиску на пласт тіста і закріпіть краї, як на вареники.
Вилийте олію в глибоку ємність, доведіть її до 180°C. Обсмажте напівфабрикати в імпровізованому фритюрі по 1-2 хвилини з кожного боку - перепічка повинна вийти красивого золотистого кольору.
Зачекайте, поки частування трохи охолоне і пробуйте його - впевнені, на смак його неможливо буде відрізнити від столичного ласощі.