Млинці - улюблені ласощі не тільки дітей, а й дорослих. Пропонуємо вам перевірений рецепт млинців на молоці, який вийде навіть у починаючої господині.
Багато господинь готують млинці на воді або млинці на кефірі. Однак найсмачніші - млинці на молоці. Ці ласощі дуже просто приготувати вдома. Млинці з цього рецепта виходять завжди, не рвуться і не вимагають особливої вправності.
Такі млинці підійдуть як для м'ясної начинки, так і для солодкої. А ще їх можна їсти просто так. Щоб приготувати млинці на молоці, вам знадобиться:
У миску вбити три великих яйця, додати цукор, сіль і перемішати. Додати до яєць 100 мл теплого молока. У яєчно-молочну суміш додати півтори склянки просіяного борошна і перемішати до однорідності. Додати тепле молоко, що залишилося, і знову перемішати. В останню чергу влити в тісто рослинну олію й знову перемішати. Готове тісто на млинці має постояти 15-20 хвилин за кімнатної температури.
Перед приготуванням тісто знову розмішати. Сковороду добре розжарити і змастити краплею ролії. Перший млинець випікати на олії, а наступні - на сухій сковороді. У процесі випікання млинців тісто періодично помішуйте.
За цим рецептом виходять ідеальні млинці на молоці - м'які, тонкі еластичні і смачні. Важливо лише правильно підібрати температуру, щоб млинці не пригорали, а пропікалися.
Якщо ваші млинці рвуться при перевертанні, значить були порушені пропорції в рецепті. Наприклад, яйця недостатньо великі. Виправити цю ситуацію можна, додавши ще одне яйце до тіста.
Іноді, навіть точно приготовані за рецептом млинці рвуться. Швидше за все, справа в борошні. Якщо всі пропорції точно дотримані, спробуйте дати тісту відстоятися. Клейковина в борошні набухне, тісто стане більш однорідним. Це допоможе виправити ситуацію.
Чим більше яєць у тісті, тим еластичніше млинці. Однак не варто забивати тісто яйцями в спробі довести млинці до ідеалу. Ви ризикуєте отримати омлет, а не смачні млинці. Завжди готуйте млинці за рецептом, враховуючи той набір продуктів, який у вас є. Якщо в рецепті зазначено, що яйця потрібні великі, а у вас - дрібні, то просто додайте ще одне яйце, але не більше.