Як роблять хліб з самого початку і як спекти його навіть у критичній ситуації - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Удари ворожої техніки по критичній інфраструктурі України призвели до того, що країна змушена економити електрику. Жителів різних міст закликають не користуватися побутовою технікою, вимикати світло - більш того, в столиці і багатьох інших містах можливі віялові відключення електрики. УНІАН розповість, що можна додавати в хліб при випічці і як його зробити в "польових" умовах.
Раніше ми говорили про те, якщо немає світла і газу, як готувати їжу.
Як повідомляє HB LIFE, приготувати хліб можна навіть на свічках - за прикладом однієї з мешканок Німеччини. Випічка виходить смачною і повітряної, головне - дотримуватися технології. Для того, щоб спекти хліб, вам потрібні:
З вищевказаних предметів ви зможете зробити імпровізовану піч. Далі необхідно підготувати інгредієнти для тіста:
У тарілці з'єднати борошно, сіль і дріжджі, перемішати. Влити воду, знову перемішати до однорідності. Вимісити тісто руками, за бажанням додати додаткові інгредієнти, накрити фольгою або харчовою плівкою, залишити "відпочивати" в теплому місці. Коли воно стане вдвічі більше, його потрібно відкрити і загорнути краю всередину лопаткою. Форму для випічки посипати борошном, викласти в неї тісто і знову накрити плівкою.
Далі необхідно побудувати піч:
Суть в тому, щоб створити простір між каструлею і формою для випічки - це потрібно для циркуляції повітря. Коли піч буде готова, запаліть свічки і покладіть в каструлю форму для випічки з тістом, каструлю накрийте кришкою. Через три години треба дістати хліб, швидко закрити каструлю, перевернути хліб у формі і знову відправити в каструлю. Випікати 1 годину, а потім пробувати.