Про ознаки свіжого фрукта і про те, як зробити цукати з апельсинових кірок або мандарина - читайте на УНІАН.
Мандарини - улюблений багатьма українцями фрукт, сортів якого існує великий натовп.
Це невичерпне джерело вітаміну С і дуже смачні ласощі, звичайно, якщо купити їх свіжими. УНІАН підкаже, як не помилитися в магазині і принести додому заповітний святковий фрукт.
Раніше ми говорили про те, що приготувати на Новий рік 2022.
Читайте такожЯк приготувати смачне згущене молоко: рецепти і поради для загущення
Таким чином виходить, що найбільш вдалий варіант - взяти 250-300 гр мандаринів і розділити їх на кілька прийомів їжі. При цьому, потрібно пам'ятати, що чим солодший фрукт, тим більше в ньому цукру. Не можна мандарини людям з хворобами травного тракту - гастритом, панкреатитом або виразкою. Також краще не давати цитрусові дітям до 1 року - можете спровокувати алергію.
Всього існує два найсолодших сорти мандаринів:
Країна-виробник теж має значення, наприклад:
Для того, щоб вибрати найбільш свіжі і солодкі мандарини, скористайтеся нижчеописаними правилами:
Матова шкірка мандарина підкаже вам, що дозрівав він на прилавку або в ящику, глянцева - плід вже зірвали стиглим. Під час покупки краще понюхати фрукт - часто їх обробляють рослинним маслом для більш привабливого зовнішнього вигляду.
Як зробити цукати з мандаринів швидко
Очистити мандарин, видалити білі прожилки. Замочити на 6 годин з дрібкою солі, двічі змінюючи воду. Потім кірки висушити і подивитися вагу. Цукру має бути стільки ж, скільки і мандаринових кірок, а кількість води розраховується за формулою: на 1 кг цукру - 375 мл води.
Після всіх вищевказаних приготувань помістити шкірки в каструлю, залити свіжою водою. Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Після цього дістати шкірки, нарізати смужками. У каструлі з'єднати цукор і воду, довести до кипіння, опустити шкірку в киплячий сироп. Варити приблизно 1 годину, поки сироп повністю не википить. Готові мандаринові кірки розкласти на блюдо або деко і висушити до бажаного стану.
Цукати з апельсинових кірок
Апельсинові шкірки вимити, нарізати смужками, скласти в каструлю, залити водою і всипати 1 ч.л солі. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити 7-10 хвилин. Таку процедуру повторити ще 2 рази. Потім відкинути кірки на друшляк і залишити їх на півгодини.
Читайте такожТоп-5 страв на Новий рік у вигляді тигра: добірка тематичних закусок і десертів
Деко застелити папером, викласти на неї кірки, сушити при кімнатній температурі добу або 3-4 години в духовці, розігрітій до 100°C. Готовий десерт не повинен прилипати до рук, але повинен добре згинатися.