4 серпня 1668 П'єр Періньон представив першу пляшку шампанського.
15 жовтня відзначається Міжнародний день шампанського - чудовий привід побалувати себе благородним напоєм. До того ж сьогодні п'ятниця, так що додатково можна відсвяткувати кінець робочого тижня.
Детальніше про історію свята День народження шампанського ми вже розповідали. Сьогодні пропонуємо вам кілька рецептів оригінальних коктейлів, які ви зможете приготувати вдома.
Загальні рекомендації:
Взяти невелику глибоку тарілку, налити в неї 10 мл лікеру. У блюдце насипати цукор. Занурити краї келиха спочатку в лікер, потім в цукор - у вас повинен вийти цукровий ободок. Потім поставити келих вертикально, налити 10 мл лікеру, сік і ігристе, перемішати ложкою. За бажанням можна прикрасити апельсиновою цедрою.
Взяти високий келих, налити в нього світле пиво, потім додати сік і не перемішувати. Зверху - 100 мл шампанського. Подавати без льоду, але з трубочкою.
Нарізати полуницю великими шматочками, дрібно порвати м'яту. Змішати у великому келиху їх разом з морозивом. Додати 50 мл шампанського, пити через трубочку.
Такий рецепт можна використовувати і в якості десерту.
Персик очистити від шкірки, порізати на шматочки. Збити в блендері до стану пюре, додати коньяк і сік. Перелити суміш в келих, потім влити шампанське. Пити через трубочку.
Для цього рецепта знадобиться шейкер:
У шейкер з льодом налити ром, мед і лимонний сироп. Кілька разів струсити і перелити у високий келих. Додати шампанське, Напій прикрасити лаймом.
Вас також може зацікавити: