Наполеон можна приготувати без випікання та приготування тіста - дізнайтеся, як це зробити.
Ніжний Наполеон - торт, який подобається всім. Поєднання листкового тіста та заварного крему створює ідеальний десерт. Класичний рецепт смаколика доволі трудомісткий: потрібно замісити, розкачати і запекти шари тіста. Пропонуємо вам спробувати лінивий Наполеон - без випікання і навіть без приготування тіста. Загальний час приготування, не рахуючи просочення, становитиме всього 30 хвилин.
Для цього рецепта замість коржів використовується готове листкове печиво, наприклад, цукрові "вушка". Наповнювач готується стандартний заварний, але ви можете замінити його на інший за смаком, наприклад, сметанний крем.
Повний список інгредієнтів:
Також вам знадобиться кругла форма для торта діаметром 17-18 сантиметрів.
Яйця за допомогою вінчика збийте з борошном і цукром, поки ті повністю не розчиняться. Окремо в каструлі з товстим дном підігріти молоко, поки з нього не почне йти пара - але не кип'ятити.
Половину гарячого молока тонким струменем влити в яєчну масу з постійним помішуванням. Перемішати суміш і влити її в каструлю з рештою молока. Повернути на вогонь і підігріти крем, помішуючи вінчиком. Масу потрібно нагріти, поки вона не загусне, але не дозволяти кипіти. Якщо все ж закипить, то остудити й перебити міксером.
У ще гарячу суміш додати ванілін та нарізане кубиками масло. Перемішати, поки маса не стане густою та однорідною.
Далі збираємо лінивий Наполеон: чергуйте шари печива та крему, поки останній не скінчиться. Щоб "вушка" добре просочилися, вони мають бути свіжими та хрусткими. За бажанням між шарами можна викласти ягоди, горіхи, чорнослив або будь-який інший наповнювач.
Печиво, яке залишилося після приготування, перебити на дрібну крихту блендером або качалкою. Посипати торт зверху та з боків. Залиште Наполеон без випічки в холодильнику мінімум на 2 години, а краще на ніч. За цей час він стане ніжним і апетитним.