Сметанний крем вважається одним з найпростіших - збити молочний продукт з цукром або згущеним молоком, а потім промазати їм коржі - що може бути легше. Однак, якщо і свої нюанси - коли крем залишається рідким і не загусає. УНІАН з'ясував, що можна використовувати в якості загусника для сметани і як зробити ідеальний крем з першого разу.
- Чому сметанний крем вийшов рідким - головні причини
- Як зробити сметанний крем для торта густішим - варіанти і способи
- Сметанний крем для торта густий - рецепт
Раніше ми говорили про те, як зробити шикарний білковий крем для торта своїми руками.
Чому сметанний крем вийшов рідким - головні причини
По-перше, важливо розуміти, що консистенція крему залежить від жирності і якості сметани. Крем може вийти рідким, якщо ви використовуєте неякісну сметану, в якій мало натуральних інгредієнтів, але багато різних добавок. Важлива і жирність, адже якщо вона нижче 25%, то крем, швидше за все, буде рідким.
Корисний лайфхак, як можна зробити крем зі сметани 15 жирності - перекладіть сметану в марлю, зробіть мішечок, підвісьте за кути над мискою і відправте конструкцію в холодильник на 8-10 годин. Врахуйте, що в такому випадку вам потрібно використовувати в 2-3 рази більше сметани, ніж зазначено в рецепті.
По-перше, крем може не загуснути, якщо ви брали не цукрову пудру, а пісок - великі кристали розріджують крем. Тому перемелюйте цукор в кавомолці або купуйте пудру відразу.
В-третіх, вершки і сметана повинні бути охолодженими - якщо вони будуть кімнатної температури, то ви отримаєте рідкий крем. Але навіть при правильній температурі інгредієнтів, не перестарайтеся зі збиванням, інакше сметана розшарується на жир і воду. Як тільки крем почав густіти - вимикайте міксер.
Як зробити сметанний крем для торта густішим - варіанти і способи
Згустити сметанний крем можна за допомогою різних продуктів: желатину, крохмалю, борошна, вершкового масла, сиру або вершків. УНІАН пропонує кілька перевірених методів:
- картопляний або кукурудзяний крохмаль - на 600 гр крему всипати 25 гр крохмалю, збити міксером, відправити в холодильник на 30-60 хвилин;
- пшеничне борошно вищого сорту - просіяти, на 600 гр крему всипати 25 гр борошна, додаючи порціями, збивати крем;
- желатин - у теплій воді розвести 15 гр желатину (на 600 гр крему), остудити, влити в крем, збити міксером;
- вершкове масло - на 600 гр крему взяти 100 гр масла, розм'якшити, додати в ємність шматочками, збити міксером;
- сир - 400 гр сиру (на 600 гр крему) додати в ємність, протираючи через сито, перемішати.
Також ви можете скористатися спеціальним загусником для сметанного крему - він продається в магазинах. На 500 гр крему вистачить двох пакетиків загусника. Його потрібно додати в ємність з кремом, збити міксером і прибрати потім в холодильник на 20 хвилин.
Сметанний крем для торта густий - рецепт
- сметана 20% - 1 л;
- цукрова пудра - 3-4 ст. л;
- ванілін - на кінчику ножа.
Взяти друшляк, покласти його в глибоку миску. У миску постелити марлю, складену вчетверо, перелити сметану на марлю. Кути марлі зв'язати між собою, щоб вийшов мішок. Поставити на ніч в холодильник.
Зняти сметану з марлі в іншу ємність, помішуючи, додавати цукрову пудру і ванілін. Збити міксером до утворення потрібної консистенції (приблизно 10 хвилин). Готовим кремом промазати коржі торта.